
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
12 h
Yhteensä
14 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 75 g valkosuklaata
- 75 g pieniä suklaarakeita, esim. Sallinen
-
½ prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
-
½ prk
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 dl kookoshiutaleita tai valkoisia nonparelleja
Koristeet
- 1 pkt vaahtokarkkilevitettä, valkoista ja pinkkiä
- 0 kg kakunkoristeita, silmäfiguureita
- 0 kg puisia askartelutikkuja tai cocktailtikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Valmista vaahtokarkkimassasta koristeet (ks. ohjeen alhaalta) leipomista edeltävänä päivänä.
Taikina
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää maito, rahka ja rouhittu valkosuklaa (jos käytät suklaarakeita, lisää ne varovasti sekoittaen aivan viimeiseksi, jotta rakeiden väriaine ei leviä). Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos., älä enää vatkaa tai vaivaa.
- Voitele ja korppujauhota muffinssipelti. Voit myös tehdä muffinssit tukeviin paperisiin muffinssivuokiin. Lusikoi taikinaa n. 3/4 muffinivuokien tilavuudesta.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 17 min tai kunnes kypsä.
Pinnalle
- Vaahdota rahka ja kerma kulhossa kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneiden muffinien pinnalle. Ripottele päälle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Voit myös rakentaa pupun suoraan kuorrutteen päälle.
- Kiinnitä korvat, silmät ja nenät tai pupunkäpälät ja töpöhännät muffinseihin.
Koristeet
- Tee valkoisesta ja pinkistä vaahtokarkkimassasta pupunkorvia, käpäliä ja nenänpäitä. Työnnä puiset tikut osittain korviin, jotta saat tikkuosan työnnettyä muffinssiin. Koristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin, esim. edellisenä päivänä, jotta ne kovettuvat ja pitävät näin muotonsa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
341 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
38,8 g
Rasva
17,7 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kakunkoristeita
- puisia askartelutikkuja