Satokausikalenterin suolaiset muffinit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin suolaiset muffinit

Satokausikalenterin suolaiset muffinit

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin suolaiset muffinit

Pilkoimme juusto-kasvismuffinien joukkoon runsaasti sesongin vihanneksia. Suippopaprika ja broccoliini saivat kaverikseen kevätsipulia, valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kokeile muffinien joukossa myös ryöpättyä ja hienonnettua nokkosta, raastettua porkkanaa tai pehmeäksi paistettua munakoisoa.

14 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset14

2 kappaletta
valkosipulinkynttä
1
punainen suippoparika
50 g
broccoliinia eli varsiparsakaalia
2 kappaletta
kevätsipulia
6
aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
1 rkl
suolaa
mustapippuria
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
2 dl
1 dl
1
kananmuna
½ dl
öljyä
150 g

Ohje

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista suippoparikasta kanta ja siemenet, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa broccoliinit pieniksi paloiksi, hienonna kevätsipuli ja aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Sulata voi pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Anna jäähtyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään täysmaito, luonnonjogurtti, muna ja öljy. Yhdistä seokset, sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinan joukkoon vihannekset ja reilu puolet raastetusta goudasta.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Paista muffineita 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä kunnolla ennen syömistä, jotta muffinit irtoavat vuuista.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›