Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin suolaiset muffinit

Pilkoimme juusto-kasvismuffinien joukkoon runsaasti sesongin vihanneksia. Suippopaprika ja broccoliini saivat kaverikseen kevätsipulia, valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kokeile muffinien joukossa myös ryöpättyä ja hienonnettua nokkosta, raastettua porkkanaa tai pehmeäksi paistettua munakoisoa.

Satokausikalenterin suolaiset muffinit
Satokausikalenterin suolaiset muffinit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 suippopaprika
  • 50 g broccoliineja
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 15 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 1 dl
    Valio A+™ Luomu™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ Luomu™ rasvaton luonnonjogurtti on kevyttä ja miellyttävän pehmeää luomujogurttia monipuoliseen käyttöön. Se valmistetaan…
    Valio A+™ Luomu™ luonnonjogurtti 5 kg rasvaton laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl öljyä
  • 150 g Valio Luomu™ gouda juustoa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista suippoparikasta kanta ja siemenet, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa broccoliinit pieniksi paloiksi, hienonna kevätsipuli ja aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Sulata voi pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Anna jäähtyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään täysmaito, luonnonjogurtti, muna ja öljy. Yhdistä seokset, sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinan joukkoon vihannekset ja reilu puolet raastetusta goudasta.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Paista muffineita 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä kunnolla ennen syömistä, jotta muffinit irtoavat vuuista.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 23,6 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search