Satokausikalenterin parsa-flatbread

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin parsa-flatbread

Satokausikalenterin parsa-flatbread

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin parsa-flatbread

Kevät on tunnetusti parsan kulta-aikaa. Valmista vihreästä sesonkiherkusta raikasta salaattia, joka kruunaa helpot jogurtti-flatbreadit eli pannuleivät.

6 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset6 Henkilölle

Taikina, 6 pannuleipää

300 g
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
suolaa

Jogurttivaahto

1 ½ dl
1 ½ dl
1
valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria

Parsasalaatti

½ ruukku
minttua
70 g
vuonankaalia
250 g
vihreää parsaa 
suolaa
pippuria
loraus oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua 

lisäksi

parmesaanijuustoa

Ohje

  1. Valmista leipätaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää turkkilainen jogurtti, sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Peitä kulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan levätä sillä aikaa, kun valmistat täytteet.
  2. Poista parsoista kova kanta ja kuori varret. Leikkaa nuput irti, suikaloi varresta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja laita kylmään veteen. Leikkaa ylijääneet rippeet pieniksi paloiksi.
  3. Keitä nuput ja ylijääneet parsapalat reilusti suolatussa vedessä 1–2 minuuttia. Jäähdytä heti kylmässä vedessä. Valuta parsat ja siirrä kulhoon. Lisää vuonankaali ja pieneksi silputtu minttu, suikaloidut parsaviipaleet, sitruunan mehu ja muut mausteet. Sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  4. Valmista jogurttivaahto. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jogurtti, mausteet ja pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi. Kääntele kermavaahdon sekaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
  5. Jaa leipätaikina kuuteen osaan. Kauli taikinapalat paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi taikinalevyiksi, käytä jauhoja apuna. Paista leipiä kuumalla paistinpannulla noin 3 minuuttia per puoli. Varo, etteivät leivät pala.
  6. Levitä leipien päälle jogurttivaahtoa, parsasalaattia ja raasta lopuksi päälle parmesaanijuustoa. Nauti heti.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.