Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin perunagalette

Alkukesän juhlapöydässä hurmaa perunagalette, jossa kiistaton tähti on kesän odotetuin kasvis eli varhaisperuna. Rustiikkinen galette leivotaan ilman piirakkavuokaa suoraan leivinpaperille.

Satokausikalenterin perunagalette
Satokausikalenterin perunagalette

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 dl Valio Luomu™ juustoraastetta
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • n. 10  (500 g) varhaisperunoita
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 2-3 oksaa timjamia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ prk (á 150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 50 g rucolaa
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg oliiviöljyä

Ohje

  1. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet sekä juustoraaste kulhoon. Sekoita. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
  4. Leikkaa jäähtyneet perunat siivuiksi ja laita kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynnet, lisää perunoiden joukkoon. Lisää joukkoon Dijon-sinappi, öljy ja mausteet. Sekoita varovaisesti. Laita täyte sivuun odottamaan.
  5. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse ohueksi, pyöreäksi levyksi suoraan leivinpaperille. Levitä ranskankerma jättäen noin 5 cm leveän taikinakaistaleen reunoille. Asettele perunat ranskankerman päälle. Käännä taikinareunat täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.
  6. Siirrä leivinpaperi varovasti pellille ja paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  7. Kun piirakka on jäähtynyt, huuhtele rucola ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Koristele piirakka rucolalla ja tarjoile!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 20,4 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search