Siirry sisältöön
Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padro
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padro

Suussa sulavat pimientos de padron -munkit maistuvat vappuna suolaisten herkkujen ystäville. Munkit kätkevät sisäänsä sulanutta juustoa ja espanjalaisia, vihreitä pikkupaprikoita, joita yleensä syödään grillattuina. Dippaa munkit vaikkapa majoneesiin ja nauti.

Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina, 20 pientä munkkia

  • 10  (250 g) pieniä grillipaprikoita ,esim. pimientos de padron
  • 2 dl Valio Luomu™ juustoraastetta
  • 200 g (3 dl) vehnäjauhoja
  • ½ prk (à 400 g)
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 tl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Uppopaistamiseen

  • 0 kg rypsiöljyä

Ohje

  1. Leikkaa pimientos de padron -paprikat puoliksi ja poista siemenkota ja paprikan kanta. Leikkaa paprikat pieneksi silpuksi ja lisää isoon kulhoon. Mittaa joukkoon kuivat aineet ja juustoraaste, sekoita.
  2. Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Sekoita jogurtti ja kananmuna keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon, lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Munkkien friteeraus

  1. Sulje liesituuletin ja ota esiin reikäkauha ja kansi, jolla voit tukahduttaa rasvapalon, mikäli öljy syttyy tuleen. Kaada öljy kattilaan ja laita liedelle lämpenemään keskilämmölle. Vuoraa lautanen talouspaperilla.
  2. Kun öljy on 170–180 astetta, aloita munkkien friteeraus. Testaa lämpö lämpömittarilla tai pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa.
  3. Pyörittele taikinasta pieniä munkkeja, voit käyttää apuna öljyä tai vehnäjauhoja pallojen käsittelyssä, jotta taikina ei tartu käsiin. Upota taikinapallot varovasti kuumaan öljyyn. Paista 4–5 munkkia kerrallaan, noin 4 minuuttia per munkki.
  4. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle reikäkauhan avulla. Anna jäähtyä hetki. Nauti sellaisenaan tai dippaile esimerkiksi majoneesiin.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rypsiöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search