Gluteenittomat muffinssit

Gluteenittomat muffinssit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Gluteenittomat muffinssit

Gluteenittomat muffinssit

Kuohkeat mustikkamuffinssit voi valmistaa hyvin myös gluteenittomasti. Nämä muffinssit valmistuvat muffinssipellissä ja maistuvat tuoreina kaikille.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
18 min
Yhteensä
33 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
77 arvostelua

Ainekset12 muffinsia

12 muffinsia
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 ½ dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta , Semper vaalea Fin mix
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
3 dl
pakastemustikoita

Muffinssipeltiin

n. 1 rkl
n. 1 rkl
gluteenitonta korppujauhoa

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota muffinssipelti.
  2. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Sekoita jauho-leivinjauheseos muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Lisää Oivariini. Lisää lopuksi mustikat (mustikat voi lisätä jäisinä). Sekoita sen verran, että marjat sekoittuvat taikinaan.
  4. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 12 koloiseen muffinssipeltiin.
  5. Kypsennä 200 asteessa uunin ala-/keskiosassa 18 min.
  6. Kopauta muffinssit irti pellistä, kun ne ovat jäähtyneet 10 - 15 min.
  7. Muffinssit ovat parhaimillaan saman päivän aikana tarjottuna. Muffinssit voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.