Gluteenittomat muffinssit

Gluteenittomat muffinssit

Kuohkeat mustikkamuffinssit voi valmistaa hyvin myös gluteenittomasti. Nämä muffinssit valmistuvat muffinssipellissä ja maistuvat tuoreina kaikille.

33 min
helppo
346 kcal / 100g
1
4

Ainekset12 muffinsia

12 muffinsia
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 ½ dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta , Semper vaalea Fine mix
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
3 dl
pakastemustikoita

Muffinssipeltiin

n. 1 rkl
n. 1 rkl
gluteenitonta korppujauhoa

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota muffinssipelti.
  2. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Sekoita jauho-leivinjauheseos muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Lisää Oivariini. Lisää lopuksi mustikat (mustikat voi lisätä jäisinä). Sekoita sen verran, että marjat sekoittuvat taikinaan.
  4. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 12 koloiseen muffinssipeltiin.
  5. Kypsennä 200 asteessa uunin ala-/keskiosassa 18 min.
  6. Kopauta muffinssit irti pellistä, kun ne ovat jäähtyneet 10 - 15 min.
  7. Muffinssit ovat parhaimillaan saman päivän aikana tarjottuna. Muffinssit voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
126 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)