Siirry sisältöön
Täytekakku kruunaa juhlan

Leivonta

Täytekakku kruunaa juhlan

Täydellinen täytekakku syntyy mehevästä kakkupohjasta, herkullisista täytteistä ja upeista koristeluista. Katso täytekakkureseptimme ja vinkit onnistumiseen!

Kunnon kakkupohjan tekeminen ei ole rakettitiedettä. Katso, miten yksinkertainen kakkupohja tehdään ja mitä keittiövälineitä siihen tarvitaan.

Näillä vinkeillä leikkaat kakkupohjan helposti ja siististi.

Näillä vinkeillä täytekakun kostutus ja täyttäminen onnistuu helposti.

Näillä pohjaat kakun ja kuorrutat sen sokerimassalla.

Tip icon

Kuinka paljon kakkua vieraille?

Kakun riittävyyden arviointiin vaikuttaa kaksi asiaa: kakun koko ja muiden tarjoilujen määrä. Sokerikakkupohjasta tehdyn täytekakkupohjan riittävyys lasketaan siten, että yhdestä munasta riittää kolmelle syöjälle. Eli esimerkiksi neljän munan kakkupohjasta tehdystä kakusta syö 12 henkilöä.

Tarvittavan kakun kokoon vaikuttaa myös se, mitä muuta on tarjolla. Suolaisten kahvileipien rinnalla kakkua ei kulu yhtä paljon kuin keksin ja pullan kera.

Voiko kakkupohjan pakastaa?

Kaikki kakkupohjat voi valmistaa etukäteen ja pakastaa, mutta parhaimmillaan ne ovat tuoreina. Jos pakastat kakkupohjan, kääri leikatut kakkupohjat kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata kakkupohja jääkaapissa.


Search