Siirry sisältöön
Täytekakku

Leivonta

Täytekakku kruunaa juhlan

Täydellinen täytekakku syntyy mehevästä kakkupohjasta, herkullisista täytteistä ja upeista koristeluista. Katso ihanimmat täytekakkureseptimme!

Täytekakku tuo hymyn huulille – perinteiset ja uudet ideat

Mansikkakakku, vadelmakakku, raparperikakku ja lakkakakku ovat täytekakkujen klassikoita, jotka hurmaavat juhlavieraat vuodesta toiseen. Ja miksipä sitä hyvää vaihtamaan.

Toisaalta, klassikonkin voi valmistaa uudella tvistillä. Tuo täytekakku tähän päivään uusilla makupareilla ja koristeluideoilla. Persikka-vadelmalevykakku on raikas ja runsas tarjottava suurempiinkin juhliin. Taatusti trendikäs vaihtoehto on kuvankaunis vintagekakku, jossa mielikuvituksella ja erilaisilla tyllilla pääsee pitkälle.

Nämä täytekakut hurmaavat herkullisuudellaan, mutta myös hulppealla ulkokuorellaan.

Tip icon

Kuinka paljon kakkua vieraille?

Kakun riittävyyden arviointiin vaikuttaa kaksi asiaa: kakun koko ja muiden tarjoilujen määrä. Sokerikakkupohjasta tehdyn täytekakkupohjan riittävyys lasketaan siten, että yhdestä munasta riittää kolmelle syöjälle. Eli esimerkiksi neljän munan kakkupohjasta tehdystä kakusta syö 12 henkilöä.

Tarvittavan kakun kokoon vaikuttaa myös se, mitä muuta on tarjolla. Suolaisten kahvileipien rinnalla kakkua ei kulu yhtä paljon kuin keksin ja pullan kera.


Täytekakkupohjat ja täytteet

Jos haluat leipoa täytekakun oman makusi mukaan, kokeile rohkeasti erilaisia kaukkupohjia ja täytteitä.

Hyvä pohja on täytekakun perusta, jonka varaan voi rakentaa mitä mielikuvituksellisempia kakkuja. Täytekakun kruunaavat mehevät täytteet ja kulloiseenkin juhlahetkeen sopivat koristelut.


Search