Kinuskikakku

Kinuskikakku

1 h 35 min
keskitaso
219 kcal / 100g
11
18

Kinuskikakku sopii makeanystävälle kahvipöytään. Kokeile täytteeseen eri marjoja makusi mukaan. Esimerkiksi karpalot, lakat ja puolukat sopivat kinuskikakkuun hyvin.

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

5 - 7 dl
hedelmäpaloja , esim.viinirypäle-omena-appelsiini tai marjoja, esim. mansikka tai vadelma
n. 1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 prk (250 g)
2 ½ dl
Valio kuohukermaa

Kinuskikuorrutus

1 ½ dl
Valio kuohukermaa
1 ¼ dl
fariinisokeria
2 rkl
mantelilikööriä

Koristeeksi

marjoja tai hedelmiä
mintunlehtiä
nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  5. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Jos käytät mansikoita, paloittele ne. Lisää sokerit, käytä sokeria hedelmien tai marjojen happamuuden mukaan. Sekoita joukkoon rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä täytteeseen. Levitä kakun väleihin.
  6. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 - 7 min. Sekoita välillä, ettei seos kuohu yli. (Kun kinuski alkaa saostua, lisää mantelilikööri. Keitä vielä hetkisen.) Valuta pisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeyde, vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila levyltä. Kaada kinuskikuorrutus kakun päälle. Anna valua hiukan myös reunoille.
  7. Anna kakun maustua jääkaapissa ennen tarjoilua, että maut ja kosteus tasoittuvat. Koristele juuri ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
10 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)