Kinuskikakku

Kinuskikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kinuskikakku

Kinuskikakku

Kinuskikakku sopii makeanystävälle kahvipöytään. Kokeile täytteeseen eri marjoja makusi mukaan. Esimerkiksi karpalot, lakat ja puolukat sopivat kinuskikakkuun hyvin.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
2020 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja pursotukset

2
banaania
200 g
vadelmia
1 prk (3,3 dl)
250 g
1 rkl
vaniljasokeria

Kinuskikuorrutus

1 ½ dl
1 ¼ dl
fariinisokeria

Koristeeksi

paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 2 ½ litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi 35 - 40 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta banaanit haarukalla.
  6. Levitä kakun täyteväleihin ensin banaanisosetta, sitten vadelmia ja lopuksi n. 1 cm:n kerros rahka-kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa väh. 1 h. Laita myös jäljelle jäänyt kermarahkaseos jääkaappiin.
  7. Valmista kinuskikuorrutus: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 - 7 min. Sekoita välillä, ettei seos kuohu yli. Valuta pisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeydy, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila levyltä. Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikuorrutus kakun päälle. Levitä pyörittelemällä kakkua hiukan.
  8. Levitä loppu rahka-kermavaahto kakun reunalle palettilastalla. Pursota kinuskikuorrutuksen reunan päälle ruusukkeita. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.