Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Dripped cake eli Valuva maapähkinä-kinuskikakku

Dripped cake viittaa kakun koristelutyylin, jossa kreemillä täytetty ja kuorrutettu voikakkupohja kuorrutetaan vielä valuvalla kastikkeella. Tässä kakussa yhdistyvät suolainen ja makea ja kakun rakenteeseen tuovat vaihtelua pähkinä- ja toffeesattumat. Yksinkertaista, mutta herkullista!

Dripped cake eli Valuva maapähkinä-kinuskikakku
Dripped cake eli Valuva maapähkinä-kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl fariinisokeria
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 150 g kermatoffee - makeisia, esim. Omar

Täyte ja kuorrutus

Kinuskikastike

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria

Pinnalle

  • ½ dl suolapähkinöitä
  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Pohjusta kolme ø 18 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi.
  4. Jaa taikina vuokiin. Paloittele makeiset kolmeen osaan ja painele kakkuvuokiin tasaisesti.
  5. Paista uunin keskiosassa 20 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota tuorejuusto ja kuohukerma. Sekoita joukkoon maapähkinävoi.
  7. Kokoa kakku: Levitä kakkupohjien väliin täytettä. Kuorruta myös kakun pinta ja reunat täytteellä. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  8. Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi (n. 8 - 10 min). Kinuski on valmista, kun tiputat seosta kylmään veteen ja se jähmettyy.
  9. Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikastike kakun päälle. Anna valua hiukan reunojen yli.
  10. Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja ripauksella sormisuolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 333 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 33,8 g
Rasva 18,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search