Dripped cake eli Valuva maapähkinä-kinuskikakku

Dripped cake eli Valuva maapähkinä-kinuskikakku

4 h 5 min
keskitaso
333 kcal / 100g
1
7

Dripped cake viittaa kakun koristelutyylin, jossa kreemillä täytetty ja kuorrutettu voikakkupohja kuorrutetaan vielä valuvalla kastikkeella. Tässä kakussa yhdistyvät suolainen ja makea ja kakun rakenteeseen tuovat vaihtelua pähkinä- ja toffeesattumat. Yksinkertaista, mutta herkullista!

Ainekset

12 annosta

Pohja

2 dl
fariinisokeria
100 g
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
150 g
kermatoffee - makeisia , esim. Omar

Täyte ja kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 dl
1 dl
maapähkinävoita

Kinuskikastike

1 dl
1 dl
fariinisokeria

Pinnalle

½ dl
suolapähkinöitä
sormisuolaa

Ohje

  1. Pohjusta kolme ø 18 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi.
  4. Jaa taikina vuokiin. Paloittele makeiset neljään osaan ja painele kakkuvuokiin tasaisesti.
  5. Paista uunin keskiosassa 20 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota tuorejuusto ja kuohukerma. Sekoita joukkoon maapähkinävoi.
  7. Kokoa kakku: Levitä kakkupohjien väliin täytettä. Kuorruta myös kakun pinta ja reunat täytteellä. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  8. Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi (n. 8 - 10 min). Kinuski on valmista, kun tiputat seosta kylmään veteen ja se jähmettyy.
  9. Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikastike kakun päälle. Anna valua hiukan reunojen yli.
  10. Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja ripauksella sormisuolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
333 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
19 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)