Shampanjamoussekakku

Shampanjamoussekakku

5 h 30 min
haastava
273 kcal / 100g
5
11

Voikreemikakku on monen mielestä se ainoa ja oikea juhlakakku. Kun kreemitäytekakku saa makua shampanjasta ja lakasta, voi sen tarjoilla juhlapöydän kruununa. Kakku sopii loistavasti esim. valmistujaisiin, sillä kakun päälle voi istuttaa vaikka ylioppilaslakin.

Ainekset

14 annosta
4
munan sokerikakkupohja , Ø 23 cm

Täyte

6
liivatetta
4 dl
2 ½ dl
shampanjaa tai cava kuohuviiniä
1 dl
sokeria
3 rkl
sitruunamehua , tuorepuristettua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
3 dl (360 g)
lakkahilloa

Kostutus

1 ½ dl
shampanjaa tai cava kuohuviiniä
1 tl
vaniljasokeria

Shampanjakreemi

225 g
3 dl
sokeria
3 dl
shampanjaa tai cava kuohuviiniä

Koristelu - sokeroidut ruusut

1
valkuainen
syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
erikoishienoa sokeria

Ohje

  1. Täyte

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Kiehauta shampanja, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste kattilassa.
  5. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan shampanja-sokeriseokseen. Anna hetki jäähtyä. Valuta seos kermavaahtoon samanaikaisesti nuolijalla sekoittaen.
  6. Valmista kostutusliemi yhdistämällä shampanja ja vaniljasokeri. Kiehauta halutessasi alkoholin poistamiseksi.
  7. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan.
  8. Pingota leivinpaperi kakkupohjan kokoisen irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Nosta pohjalle kakkupohja. Kostuta (1/2 dl).
  9. Levitä pohjalle puolet lakkahillosta ja shampanjatäytteestä. Toista samanlainen kerros.
  10. Paina sileä kansilevy kevyesti päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 h tai seuraavaan päivään.
  11. Irrota hyytynyt kakku lastaa tai veistä apuna käyttäen vuoan reunoista.
  12. Kuorruta ja koristele kakku kreemillä ja syötävillä (karamellisoiduilla) ruusuilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
  13. Shampanjakreemi ja koristelu

  14. Mittaa shampanja ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes lientä on 2,5 dl. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (20 - 24 asteista).
  15. Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
  16. Käynnistä yleiskone, anna voin hetki sekoittua. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt shampanja-sokeriliemi pienissä erissä voin joukkoon samalla koneen koko ajan käydessä. Käytä konetta keskiteholla 5 min. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa.
  17. Sokeroidut ruusut

  18. Vatkaa valkuainen kevyesti. Pensselöi ruusunterälehtien (luomu/syötäväksi tarkoitettuja) pinnat valkuaisella. Ripottele päälle sokeria. Ruokapinsettien käyttö helpottaa sokeroimista.
  19. Anna terälehtien kuivua leivinpaperin päällä huoneenlämmössä väh. 6 h tai seuraavaan päivään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (11)

Nimetön3.7.2018 kello 14:24
Onneksi on Dr. Oetkerin vegeliivatejauhe, niin ei tarvitse syödä sian luista ja kalloista keitettyä liivatetta. Eikä tarvitse liottaa, joska jauheena voi vain ripotella joukkoon !
Nimetön21.6.2018 kello 16:24
Tein äsken tämän kakun pilkulleen ohjeen mukaan mutta hiukan vääntöä se aiheutti. Annoin liivateseoksen hiukan jäähtyä kuten ohjeessa sanottiin mutta kun kaasin sen kermavaahdon joukkoon, tuloksena oli haaleaa lientä. No kippasi tuloksen kolmeen laakeaan vatiin ja annoin jääkaapin hoitaa jähmetyspuolen. Se meni lopulta hyvin. Päällyksen teko aiheutti hervottoman hihityskohtauksen. Tein taas aivan ohjeen mukaan,jopa mittasin että sokeri-shamppanjasiirappia oli juuri 2,5dl kuten ohjeessa neuvottiin ennenkuin jätin sen jäähtymään huoneenlämpöiseksi. En tiedä muitten ihmisten huonelämpötiloista mutta mun siirapista tuli nekkua vaikka se oli melkein kädenlämpöistä. No mikroaaltouuni vain apuun ja notkistamaan pomminkestävää nekkua. Sain siitä makua voihin ihan riittävästi. Huomenna maistan tulosta. Nyt pesen nekkuisen keittiöpuseroni😁!
Nimetön29.4.2018 kello 14:12
Hei, kakku kuulostaa ihanalta! Mistä tälläisiä syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä löytää?