Shampanjamoussekakku

Shampanjamoussekakku

Voikreemikakku on monen mielestä se ainoa ja oikea juhlakakku. Kun kreemitäytekakku saa makua shampanjasta ja lakasta, voi sen tarjoilla juhlapöydän kruununa. Kakku sopii loistavasti esim. valmistujaisiin, sillä kakun päälle voi istuttaa vaikka ylioppilaslakin.

5 h 30 min
haastava
273 kcal / 100g
3

Ainekset14 annosta

14 annosta
4
munan sokerikakkupohja , Ø 23 cm

Täyte

6
liivatetta
4 dl
2 ½ dl
shampanjaa tai cava kuohuviiniä
1 dl
sokeria
3 rkl
sitruunamehua , tuorepuristettua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
3 dl (360 g)
lakkahilloa

Kostutus

1 ½ dl
shampanjaa tai cava kuohuviiniä
1 tl
vaniljasokeria

Shampanjakreemi

225 g
3 dl
sokeria
3 dl
shampanjaa tai cava kuohuviiniä

Koristelu - sokeroidut ruusut

1
valkuainen
syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
erikoishienoa sokeria

Ohje

  1. Täyte

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Kiehauta shampanja, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste kattilassa.
  5. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan shampanja-sokeriseokseen. Anna hetki jäähtyä. Valuta seos kermavaahtoon samanaikaisesti nuolijalla sekoittaen.
  6. Valmista kostutusliemi yhdistämällä shampanja ja vaniljasokeri. Kiehauta halutessasi alkoholin poistamiseksi.
  7. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan.
  8. Pingota leivinpaperi kakkupohjan kokoisen irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Nosta pohjalle kakkupohja. Kostuta (1/2 dl).
  9. Levitä pohjalle puolet lakkahillosta ja shampanjatäytteestä. Toista samanlainen kerros.
  10. Paina sileä kansilevy kevyesti päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 h tai seuraavaan päivään.
  11. Irrota hyytynyt kakku lastaa tai veistä apuna käyttäen vuoan reunoista.
  12. Kuorruta ja koristele kakku kreemillä ja syötävillä (karamellisoiduilla) ruusuilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
  13. Shampanjakreemi ja koristelu

  14. Mittaa shampanja ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes lientä on 2,5 dl. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (20 - 24 asteista).
  15. Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
  16. Käynnistä yleiskone, anna voin hetki sekoittua. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt shampanja-sokeriliemi pienissä erissä voin joukkoon samalla koneen koko ajan käydessä. Käytä konetta keskiteholla 5 min. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa.
  17. Sokeroidut ruusut

  18. Vatkaa valkuainen kevyesti. Pensselöi ruusunterälehtien (luomu/syötäväksi tarkoitettuja) pinnat valkuaisella. Ripottele päälle sokeria. Ruokapinsettien käyttö helpottaa sokeroimista.
  19. Anna terälehtien kuivua leivinpaperin päällä huoneenlämmössä väh. 6 h tai seuraavaan päivään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›