Siirry sisältöön
Shampanjamoussekakku

Shampanjamoussekakku

Voikreemikakku on monen mielestä se ainoa ja oikea juhlakakku. Kun kreemitäytekakku saa makua shampanjasta ja lakasta, voi sen tarjoilla juhlapöydän kruununa. Kakku sopii loistavasti esim. valmistujaisiin, sillä kakun päälle voi istuttaa vaikka ylioppilaslakin.

Shampanjamoussekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (Ø 23 cm) munan sokerikakkupohja

Täyte

  • 6 liivatetta
  • 4 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2½ dl shampanjaa tai kuohuviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 360 g (3 dl) lakkahilloa

Kostutus

  • 1½ dl shampanjaa tai kuohuviiniä
  • 1 tl vaniljasokeria

Shampanjakreemi

  • 225 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl shampanjaa tai kuohuviiniä

Koristelu - sokeroidut ruusut

  • 1 valkuainen
  • 0 kg syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
  • 0 kg hienoa sokeria

Ohje

Täyte

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma.
  3. Kiehauta shampanja, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste kattilassa.
  4. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan shampanja-sokeriseokseen. Anna hetki jäähtyä. Valuta seos kermavaahtoon samanaikaisesti nuolijalla sekoittaen.
  5. Valmista kostutusliemi yhdistämällä shampanja ja vaniljasokeri. Kiehauta halutessasi alkoholin poistamiseksi.
  6. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan.
  7. Pingota leivinpaperi kakkupohjan kokoisen irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Nosta pohjalle kakkupohja. Kostuta (1/2 dl).
  8. Levitä pohjalle puolet lakkahillosta ja shampanjatäytteestä. Toista samanlainen kerros.
  9. Paina sileä kansilevy kevyesti päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 h tai seuraavaan päivään.
  10. Irrota hyytynyt kakku lastaa tai veistä apuna käyttäen vuoan reunoista.
  11. Kuorruta ja koristele kakku kreemillä ja syötävillä (karamellisoiduilla) ruusuilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.

Shampanjakreemi ja koristelu

  1. Mittaa shampanja ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes lientä on 2,5 dl. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (20 - 24 asteista).
  2. Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
  3. Käynnistä yleiskone, anna voin hetki sekoittua. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt shampanja-sokeriliemi pienissä erissä voin joukkoon samalla koneen koko ajan käydessä. Käytä konetta keskiteholla 5 min. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa.

Sokeroidut ruusut

  1. Vatkaa valkuainen kevyesti. Pensselöi ruusunterälehtien (luomu/syötäväksi tarkoitettuja) pinnat valkuaisella. Ripottele päälle sokeria. Ruokapinsettien käyttö helpottaa sokeroimista.
  2. Anna terälehtien kuivua leivinpaperin päällä huoneenlämmössä väh. 6 h tai seuraavaan päivään.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 276 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 28 g
Rasva 13,9 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
  • hienoa sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search