Sitruuna-mustikkakakku

Sitruuna-mustikkakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sitruuna-mustikkakakku

Sitruuna-mustikkakakku

Näyttävän juhlakakun mehevä kakkupohja ja täytteiden makujen tasapaino ovat tärkeitä. Tämä kakku maultaan kirpeän sitruunainen, joten se maistuu myös niille, jotka vierastavat äkkimakeita täytekakkuja.

Valmistusaika

Työaika
1 h
jäähdytys
2 h
uunissa
35 min
Yhteensä
3 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
200 g
3 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 ½ dl
2 - 3 (n. 1 ½ dl)
sitruunan mehu ja raastettu kuori
200 g
pakastemustikoita
1 rkl
perunajauhoja

Vuokiin

2 rkl
korppujauhoja

Mustikkacurd

200 g
pakastemustikoita
1 dl
hillosokeria
1
keltuainen
50 g

Täyte ja kuorrutus

150 g
250 g (n. 5 dl)
tomusokeria
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen piimän ja sitruunamehun sekä kuoriraasteen kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
  3. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauho. Sekoita mustikat kevyesti taikinaan, ettei taikina värjäydy.
  4. Pohjusta kolme Ø 18 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit tehdä kakun samoilla määrillä myös kahteen Ø 23 cm:n vuokaan.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä.
  6. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin. Kakkupohjat säilyvät jääkaapissa peitettynä useamman päivän ja pakastimessa n. 3 viikkoa.
  7. Mustikkatahna: Kiehauta mustikat kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5 - 8 min, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa joukkoon voi kuutioina. Säilytä peitettynä jääkaapissa kakun täyttämiseen saakka.
  8. Tuorejuustokreemi: Vaahdota voi ja puolet tomusokerista. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä, älä vatkaa voimakkaasti. Lisää loppu tomusokeri. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkea ja kiiltävä.
  9. Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan puolet mustikkatahnasta ja 1/3 tuorejuustokreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle viimeinen kakkupohja. Levitä loppu tuorejuustokreemi kakun pinnalle ja ohuelti reunoille.
  10. Koristele esim. syötävillä kukilla ja pensasmustikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
295 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.