Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vanilja-herukkatäytekakku

Makea vaniljakreemi ja hapokkaat herukat ovat kuin tehty yhteen. Pehmoisen sokerikakun välissä herukkahillokkeen ilottelevat aromit ja täytteen maltillinen makeus ovat ihanassa sopusoinnussa keskenään.

Vanilja-herukkatäytekakku
Vanilja-herukkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Herukkahilloke

  • 400 g herukoita
  • 3 rkl hillosokeria
  • ¾ tl kardemummaa

Väliin ja päälle

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 1 prk (3 dl)
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon

Kostutukseen

  • ½ dl
    Valio Luomu™ kevytmaitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 0 kg punaherukoita
  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin herukkahilloke: Keitä herukoita ja hillosokeria kattilassa miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes seos paksunee. Mausta kardemummalla ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  3. Vatkaa vaniljakreemi ja kuohukerma vaahdoksi yhdessä kulhossa. Levitä kakkujen täyteväleihin herukkahilloketta ja vaniljavaahtoa. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle ja ohuelti reunalle.
  4. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh 1 h. Koristele tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 29,1 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaherukoita
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search