Vanilja-herukkatäytekakku

Vanilja-herukkatäytekakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vanilja-herukkatäytekakku

Vanilja-herukkatäytekakku

Makea vaniljakreemi ja hapokkaat herukat ovat kuin tehty yhteen. Pehmoisen sokerikakun välissä herukkahillokkeen ilottelevat aromit ja täytteen maltillinen makeus ovat ihanassa sopusoinnussa keskenään.

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
3
3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Herukkahilloke

400 g
herukoita
3 rkl
hillosokeria
¾ tl
kardemummaa

Väliin ja päälle

2 prk (à 200 g)
1 prk (3 dl)

Kostutukseen

½ dl
1 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

punaherukoita
mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin herukkahilloke: Keitä herukoita ja hillosokeria kattilassa miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes seos paksunee. Mausta kardemummalla ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  3. Vatkaa vaniljakreemi ja kuohukerma vaahdoksi yhdessä kulhossa. Levitä kakkujen täyteväleihin herukkahilloketta ja vaniljavaahtoa. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle ja ohuelti reunalle.
  4. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh 1 h. Koristele tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
216 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.