Makea piirakka maistuu aina

Makea piirakka sopii niin juhliin kuin arkea ilahduttamaan. Valmista piirakka raikkaista marjoista, makeista hedelmistä tai tee täyteläinen piiras suklaasta tai kinuskista.

Marja- ja hedelmäpiirakoiden suosikit

Makeat marja- ja hedelmäpiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaiseen ruokavuoteen. Kesän ensimmäinen raparperipiirakka, keskikesän mustikkapiirakka sekä syksyn pimenevien iltojen omenapiiras ovat herkkuja, jotka maistuvat aina yhtä ihanilta. Ja kun syöjiä on paljon, tehdään herkkua tietenkin kerralla koko pellillinen.

Lisää piirakkareseptejä

Gluteeniton, kananmunaton, maidoton tai vegaaninen — kaikki onnistuvat!

Leipojalla on hyvä olla ässänä hihassa reseptivaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisia ruokavalioita noudattaville. Tästä löydät helpot piirakkareseptit yleisimpiin erityisruokavalioihin.

Suklaata ja kinuskia piirakkaan? Kyllä kiitos!

Herkulliselta maistuvat myös täyteläisemmät makeat piirakat, kuten tuhti suklaapiirakka tai suosikkivanukkaasta valmistuva Fanny suolakaramellipiirakka. Ja kukapa voisi vastustaa perinteistä toscapiirakkaa tai kinuskia kahdessa eri muodossa sisälleen kätkevää kinuskipiirakkaa?

Makeat piirakkapohjat

Yksinkertainen makean piirakkapohjan perusresepti toimii aina, mutta pohjan voi valmistaa monella muullakin tavalla. Rahka-, jogurtti ja tuorejuustovoitaikinat ovat maukkaita ja meheviä pohjia erilaisille peltipiirakoille tai pienille annospiirakoille. Suklaisessa marjapiirakassa pohjaa taas ei tarvitse paistaa, vaan se valmistetaan juustokakun pohjan tavoin kekseistä ja voisulasta. Kevyempi valinta on pullataikina, joka kannattaa pitää mielessä esim. mustikkapiirakkaa tehdessä.

Voitaikina lehtevämmäksi

Saat perinteisestä rahkavoitaikinasta pienellä vaivalla lehtevän ja kuohkean, kun toimit näin:

  1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.

  2. Käännä taikina kolmin kerroin.

  3. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon.

  4. Tee tämä kolme kertaa ja käytä kuten rahkavoitaikinaa normaalisti.

Lopputuloksena taikina saa lisää lehtevyyttä ja kypsyy tasaisemmin.

Ruokavinkit
Näin teet täydellisen piirakkapohjan
Leivonta
Juustokakku joka makuun
Leivonta
Hurmaavat marenkikakut ja vinkit marengin valmistamiseen