Siirry sisältöön
Makea piirakka maistuu aina

Leivonta

Parhaat makeat piirakat

Mielessä marjapiirakka? Mehevä piirakka sopii niin juhliin kuin arkea ilahduttamaan. Näillä vinkeillä leivot herkullisen piiraan niin marjoista, hedelmistä kuin suklaastakin.Suklaata ja kinuskia piirakkaan? Kyllä kiitos!

Herkulliselta maistuvat myös täyteläisemmät makeat piirakat, kuten tuhdin suklainen brownie tai valkosuklaablondie, sekä suosikkikreemistä valmistuva suolakaramellipiirakka. Ja kukapa voisi vastustaa perinteistä toscapiirakkaa tai kinuskia kahdessa eri muodossa sisälleen kätkevää kinuskipiirakkaa?


Makeat piirakkapohjat

Yksinkertainen makean piirakkapohjan perusresepti toimii aina, mutta pohjan voi valmistaa monella muullakin tavalla. Rahka-, jogurtti ja tuorejuustovoitaikinat ovat maukkaita ja meheviä pohjia erilaisille peltipiirakoille tai pienille annospiirakoille. Suklaisessa marjapiirakassa pohjaa taas ei tarvitse paistaa, vaan se valmistetaan juustokakun pohjan tavoin kekseistä ja voisulasta. Kevyempi valinta on pullataikina, joka kannattaa pitää mielessä esim. mustikkapiirakkaa tehdessä.

Tip icon

Voitaikina lehtevämmäksi

Saat perinteisestä rahkavoitaikinasta pienellä vaivalla lehtevän ja kuohkean, kun toimit näin:

  1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.

  2. Käännä taikina kolmin kerroin.

  3. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon.

  4. Tee tämä kolme kertaa ja käytä kuten rahkavoitaikinaa normaalisti.

Lopputuloksena taikina saa lisää lehtevyyttä ja kypsyy tasaisemmin.


Search