Makea piirakka maistuu aina

Makea piirakka sopii niin juhliin kuin arki-iltaa ilahduttamaan. Valmista piirakka raikkaista marjoista, makeista hedelmistä tai tee täyteläinen piiras suklaasta.

Makeat marja- ja hedelmäpiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaiseen ruokavuoteen. Kesän ensimmäinen raparperipiirakka ja mustikkapiirakka sekä syksyn pimenevien iltojen omenapiiras ovat herkkuja, jotka maistuvat aina yhtä ihanilta. Pakastemarjoja käyttämällä näistä herkuista pääsee onneksi nauttimaan ympäri vuoden. Makea piirakka muuttuu helposti tilanteeseen sopivaksi. Kun syöjiä on paljon, tehdään herkkua tietenkin koko pellillinen.

Gluteeniton, kananmunaton tai maidoton piirakka — kaikki onnistuvat!

Leipojalla on hyvä olla ässänä hihassa reseptivaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisia ruokavalioita noudattaville. Ohjeistamme löydät helpot ja sopivat piirakkareseptit myös yleisimpiin erityisruokavalioihin.

Makea piirakka maistuu kaikille

Herkulliselta maistuvat myös täyteläisemmät makeat piirakat, kuten tuhti suklaapiirakka tai suosikkivanukkaasta valmistuva Fanny suolakaramellipiirakka. Ja kukapa voisi vastustaa perinteistä toscapiirakkaa?

Makeat piirakkapohjat

Yksinkertainen makean piirakkapohjan perusresepti toimii aina, mutta pohjan voi valmistaa monella muullakin tavalla. Rahka-, jogurtti ja tuorejuustovoitaikinat ovat maukkaita ja meheviä pohjia erilaisille peltipiirakoille tai pienille annospiirakoille. Suklaisessa marjapiirakassa pohjaa taas ei tarvitse paistaa, vaan se valmistetaan juustokakun pohjan tavoin kekseistä ja voisulasta. Kevyempi valinta on pullataikina, joka kannattaa pitää mielessä esim. mustikkapiirakkaa tehdessä.

Voitaikina lehtevämmäksi!

Saat perinteisestä rahkavoitaikinasta pienellä vaivalla lehtevän ja kuohkean, kun toimit näin:

  1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.

  2. Käännä taikina kolmin kerroin.

  3. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon.

  4. Tee tämä kolme kertaa ja käytä kuten rahkavoitaikinaa normaalisti.

Lopputuloksena taikina saa lisää lehtevyyttä ja kypsyy tasaisemmin.

Makeat marja- ja hedelmäpiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaiseen ruokavuoteen.

Makea piirakka joka makuun

Tarte Tatin, jäätelöpiirakka, sitruunapai. Laajasta reseptiarkistostamme löydät piirakan joka tilanteeseen.

Katso reseptit >

Makeaa mahan täydeltä? Katso parhaat reseptit ja vinkit ja kokoa makeiden leivonnaisten pöytä:

Näin teet täydellisen piirakkapohjan
Anna
Juustokakku joka makuun
Hurmaavat marenkikakut
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›