Makea piirakka maistuu aina

Makea piirakka sopii niin juhliin kuin arki-iltaa ilahduttamaan. Valmista piirakka raikkaista marjoista, makeista hedelmistä tai tee täyteläinen piiras suklaasta.

Makeita piirakoita marjoista, hedelmistä ja muista herkuista

Makeat marja- ja hedelmäpiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaiseen ruokavuoteen. Kesän ensimmäinen raparperipiirakka ja mustikkapiirakka sekä syksyn pimenevien iltojen omenapiiras ovat herkkuja, jotka maistuvat aina yhtä ihanilta. Pakastemarjoja käyttämällä näistä herkuista pääsee onneksi nauttimaan ympäri vuoden.

Herkulliselta maistuvat myös täyteläisemmät makeat piirakat, kuten tuhti suklaapiirakka tai suosikkivanukkaasta valmistuva Fanny suolakaramellipiirakka. Ja kukapa voisi vastustaa perinteistä toscapiirakkaa?

Makea piirakka muuttuu helposti tilanteeseen sopivaksi. Kun syöjiä on paljon, tehdään herkkua tietenkin koko pellillinen.

Gluteeniton piirakka, kananmunaton piirakka tai maidoton piirakka — kaikki onnistuvat!

Makea piirakka maistuu kaikille ja ohjeillamme valmistat sen myös erikoisruokavalioita noudattaen. Suosikkileivonnainen valmistuu vaivattomasti myös gluteenittomana, kananmunattomana tai maidottomana.

Makea piirakka joka makuun

Tarte Tatin, jäätelöpiirakka, sitruunapai. Laajasta reseptiarkistostamme löydät piirakan joka tilanteeseen.

Katso reseptit >
Makeat marja- ja hedelmäpiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaiseen ruokavuoteen.

Makeat piirakkapohjat

Yksinkertainen makean piirakkapohjan perusresepti toimii aina, mutta pohjan voi valmistaa monella muullakin tavalla. Etenkin mustikkapiirakka tehdään usein pullapohjaan, joka on hyvä valinta kevyempää vaihtoehtoa etsivälle. Mehevä kauramuropohja sopii sekin moneen piirakkaan. Joissain resepteissä, kuten suklaisessa marjapiirakassa, pohjaa ei edes tarvitse paistaa, vaan se valmistetaan juustokakun pohjan tavoin kekseistä ja voisulasta.

Voitaikina lehtevämmäksi!

Saat perinteisestä rahkavoitaikinasta pienellä vaivalla lehtevän ja kuohkean, kun toimit näin:

  1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.

  2. Käännä taikina kolmin kerroin.

  3. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon.

  4. Tee tämä kolme kertaa ja käytä kuten rahkavoitaikinaa normaalisti.

Lopputuloksena taikina saa lisää lehtevyyttä ja kypsyy tasaisemmin.

Paras pohja makeaan piirakkaan

Hyvä pohja on onnistuneen piirakan perusta. Valio Koekeittiön Anna antaa parhaat vinkit piirakkapohjien valmistamiseen, olipa tavoitteena sitten rapea, mehevä tai koko uunipellin täyttävä pohja. Lue Annan vinkit ja opi valmistamaan täydellinen piirakkapohja!

Näin onnistut

Raparperi-tuorejuustopiirakka hurmaa

Alkukesän sesonkiherkku raparperi tuo raikkautta juhlatarjoiluihin mehevän piirakan muodossa. Raparperi ja vaniljainen tuorejuusto ovat täydellinen makupari. Kakkupohja valmistetaan gluteenittomista jauhoista, joten piirakka on täydellinen kesän juhlapöydän tarjottava.

Poimi resepti

Makeaa mahan täydeltä? Katso parhaat reseptit ja vinkit ja kokoa makeiden leivonnaisten pöytä:

Täytekakku kruunaa juhlan
Juustokakku joka makuun
Unelmien kääretortut ja vinkit onnistumiseen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›