Siirry sisältöön
Juustokakku

Leivonta

Juustokakku on rakastettu klassikko

Hedelmäinen mangojuustokakku, raikas sitruunajuustokakku, tuhti amerikkalainen paistettu juustokakku… Saavatko nämä juustokakkusuosikit sinullakin veden herahtamaan kielelle?

Juustokakku ja rahkakakku – samettiset ikisuosikit

Juustokakkuja on käytännössä kahdenlaisia: hyydytettyjä ja paistettuja. Hyydytetyn juustokakun täyte tehdään yleensä tuorejuuston, ja kermavaahdon seoksesta, joka hyydytetään moussemaiseksi liivatteen avulla. Hyydytetty rahkakakku maistuu juustokakun tapaan, mutta tuorejuuston sijaan täyte valmistetaan maustetun leivontarahkan ja kermavaahdon seoksesta. Pohjana on useimmiten keksimuru-voiseos, joka jähmettyy jääkaapissa tiiviiksi ja helposti leikattavaksi.

Varsin perinteisiä makuja ovat sitruuna, appelsiini, lime, mango, passiohedelmä, vadelma, mansikka, mustikka sekä maitosuklaa ja valkosuklaa. Tuoreempia tuttavuuksia ovat kirsikka, raparperi, tyrni ja lakka. Kokeilunhaluinen valitsee piimäjuustokakun, jossa yhdistyvät piimän raikas hapokkuus sekä mustikan, vaniljan ja kardemumman lempeys.

Uunissa paistettu juustokakku on täyteläinen nautinto

New York cheesecake lienee suomalaisille tutuin versio paistetusta juustokakusta. Viime vuonna klassikon rinnalle nousi kuitenkin uusi trendikäs haastaja, Baskimaan juustokakku, jolle on omiaan tummaksi paistettu, aavistuksen karvaan makuinen kuori.

Paistettujen juustokakkujen täyte syntyy suunnilleen samoista aineksista kuin hyydytettyjenkin juustokakkujen. Liivatteen sijaan täyte hyydytetään kananmunalla. Paistetun juustokakun rakenne on usein hyydytettyjä juustokakkuja huokoisempi ja jämäkämpi. Pohja valmistetaan keksimurusta ja voista tai murotaikinasta. Tosin, trendikkäässä Baskimaan juustokakussa pohjaa ei ole lainkaan! Paistettu juustokakku onnistuu myös vegaanisena.


Search