Siirry sisältöön
Raparperi-vaniljajuustokakku

Leivonta

Juustokakku on rakastettu klassikko

Hedelmäinen mangojuustokakku, raikas sitruunajuustokakku, tuhti amerikkalainen paistettu cheesecake… Saavatko nämä juustokakkusuosikit sinullakin veden herahtamaan kielelle?

Hyydytetyt juustokakut ilman uunia

Juustokakkuja on käytännössä kahdenlaisia: hyydytettyjä ja paistettuja. Hyydytetyn juustokakun täyte tehdään yleensä tuorejuuston, ja kermavaahdon seoksesta, joka hyydytetään moussemaiseksi liivatteen avulla. Pohjana on useimmiten keksimuru-voiseos, joka jähmettyy jääkaapissa tiiviiksi ja helposti leikattavaksi.

Hyydytetty rahkakakku maistuu juustokakun tapaan, mutta tuorejuuston sijaan täyte valmistetaan maustetun leivontarahkan ja kermavaahdon seoksesta.

Raikkaissa hyydytetyissä juustokakuissa maistuvat hedelmät ja marjat, kuten mansikat, vadelmat, lime, raparperi ja passionhedelmä. Muita suosikkeja ovat täyteläiset suklaa- ja kinuskijuustokakut.


Uunissa paistettu juustokakku on täyteläinen nautinto

Monelle paistettu juustokakku on yhtä kuin New York cheesecake, jonka maussa on vivahdus sitruunaa. Paistettujen juustokakkujen täyte syntyy suunnilleen samoista aineksista kuin hyydytettyjenkin, mutta liivatteen sijaan mukana on kananmunaa ja rakenne on hyydytettyjä kakkuja tiiviimpi. Pohjana toimii keksimuru-voiseos tai murotaikina.

Japanilainen juustokakku on hieman erilainen uunissa paistettu juustokakku, sillä sen rakenne on kevyt ja kuohkea. Meidän reseptissämme taikinaan on lisätty vielä hieman jauhettua vihreää teetä, matchaa.Search