Marjakoristelu kruunaa kakun

Raikkaat ja näyttävät marjakakut kuuluvat monen suosikkeihin. Katso vinkit ja ideat kakkujen koristeluun marjoilla!

Tuoreet marjat ovat näyttävä ja houkutteleva koristelu erilaisille leivonnaisille: kakuille, kääretortuille ja vaikka muffineille. Marjoilla lisäät kakkuun paitsi makua, myös suutuntumaa ja luonnollista kauneutta. Lisäksi valittavana on lukuisia erilaisia tapoja rennosta juhlavaan. Yhdistele erivärisiä ja muotoisia marjoja rohkeasti!

Ideoita marjoilla koristeluun

Marjojen asettelussa rajana on vain mielikuvitus. Runsas marjakeko kakun keskellä on rento, mutta näyttävä tapa koristella kakku. Juhlavampi koristelu puolestaan syntyy reunan yli valuvalla marjaputouksella tai kakun pinnalle hienostuneesti puolikuun muotoon asetellulla marjakoristelulla.

Jos marjoja halutaan mukaan jokaiseen palaan, marjat voi asetella kakun pinnalle reunaa kiertävän kranssin muotoon. Järjestelmälliselle leipojalle omiaan ovat graafiset kuvioinnit, kuten ruudukot tai marjaraidat.

Marjat voi asetella kakun koristeeksi joko kokonaisina, puolitettuina tai viipaloituina – tai erilaisia tapoja yhdistelemällä. Marjakoristelun tyyliä ja värimaailmaa täydentää hienosti myös erilaiset syötävät kukat ja kukkien terälehdet.

Vinkkejä marjoilla koristeluun

Kauniit ja kestävät marjakoristelut syntyvät helposti, kun pidät mielessä pari niksiä:

  1. Koristeluissa kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan tuoreita, kotimaisia marjoja. Suomalaiset marjat kestävät kakun päällä vettymättä hyvin muutamankin päivän.
  2. Jos käytät pakastemarjoja, valitse kotimaisia marjoja, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.
  3. Pakastemarjat säilyvät kakun päällä hehkuvan herkullisena, kun peität ne ohuella kerroksella hillosokerista valmistettua kiillettä.
Koristele kakku karkein
Koristele kakku näyttävillä pursotuksilla
Näyttävät nakukakut
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›