Kesäinen mansikkakakku, vadelmilla viimeistelty juustokakku ja helppoakin helpompi mökkikakku. Raikkaat ja näyttävät marjakakut kuuluvat monen suosikkeihin. Katso tästä vinkit ja ideat kakkujen koristeluun marjoilla!
Tuoreet marjat ovat näyttävä ja houkutteleva koristelu erilaisille leivonnaisille: kakuille, kääretortuille ja vaikka muffineille. Marjoilla lisäät kakkuun paitsi makua, myös suutuntumaa ja luonnollista kauneutta. Lisäksi valittavana on lukuisia erilaisia tapoja rennosta juhlavaan. Yhdistele erivärisiä ja -muotoisia marjoja rohkeasti!
Marjojen asettelussa rajana on vain mielikuvitus. Runsas marjakeko kakun keskellä on rento, mutta näyttävä tapa koristella kakku. Juhlavampi koristelu puolestaan syntyy reunan yli valuvalla marjaputouksella tai kakun pinnalle hienostuneesti puolikuun muotoon asetellulla marjakoristelulla.
Jos marjoja halutaan mukaan jokaiseen palaan, marjat voi asetella kakun pinnalle reunaa kiertävän kranssin muotoon. Järjestelmälliselle leipojalle omiaan ovat graafiset kuvioinnit, kuten ruudukot tai marjaraidat.
Marjat voi asetella kakun koristeeksi joko kokonaisina, puolitettuina tai viipaloituina – tai erilaisia tapoja yhdistelemällä. Marjakoristelun tyyliä ja värimaailmaa täydentävät hienosti myös erilaiset syötävät kukat ja kukkien terälehdet.
Kauniit ja kestävät marjakoristelut syntyvät helposti, kun pidät mielessä pari niksiä:
Marjakakkuja riittää jokaiseen makuun. Maistuisiko täyteläinen juustokakku, suklainen mutakakku vai marjakakkujen klassikko, mansikkakakku?