Koristele kakku karkein

Karkit ovat helppo ja herkullinen tapa koristella kakkuja. Katso tästä niksit näyttäviin karkkikakkuihin, ja koristele kakku kuin ammattilainen.

Karkit ovat mainioita koristeita kakkuihin, muffineihin ja kääretorttuihin. Näyttävä koristelu syntyy pienellä vaivalla ja valittavana on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja: suklaata, toffeeta, lakua, salmiakkia, hedelmäkarkkeja, karamellinauhoja ja vaikka mitä. Siksi eri muotoisilla ja värisillä karamelleilla voi ja kannattaakin hieman leikitellä. Valitse koristeet vaikka päivänsankarin lempiväreissä tai jatka juhlan teemaa myös karkeissa. Merirosvoteemaisten synttäreiden juhlijat esimerkiksi ilahtuvat varmasti merirosvoraha-karkeilla koristellusta kakusta.

Minkälaisia karkkeja kakkuun kannattaa valita?

Karkkeja riittää joka makuun. Valinnassa kannattaa ottaa huomioon paitsi päivänsankarin lempimaut, myös muutama muu seikka:

  • Kakkuun ei kannata valita liian suuria, sitkeitä tai kovia karkkeja. Kakkua on helpompi leikata sekä syödä, kun karkit ovat pieniä ja pehmeitä.
  • Karkkeja uppoaa etenkin isojen kakkujen koristeluun yllättävän paljon. Jos siis mietit, riittävätköhän karkit, ota varalle vielä hieman lisää.
  • Värikkäät karkit ovat ihanan näköisiä, mutta voivat valuttaa väriä ikävästi kosteaan kuorrutukseen, kuten kermavaahtoon. Siksi värikkäiden karkkien alle kuorrutus kannattaa tehdä hillosta, marmeladista, kreemistä tai sokerimassasta. Kakun reunat voi koristella pursotuksin.
  • Jos koristelet karkeilla sokerimassapintaa, voi karkit ”liimata” kiinni pienellä tipalla valkosuklaa- tai suklaasulaa.

Vinkki helppoihin suklaakoristeisiin

Rakastatko suklaata? Siinä tapauksessa et voi ohittaa tätä koristeluvinkkiä, jolla valmistat näyttävät suklaakoristeet uskomattoman helposti.

  1. Sulata suklaa mikrossa ja lusikoi leivinpaperille väljästi 2 euron kolikon kokoisia nappeja.
  2. Vedä teelusikan pesällä sivulle, jotta napista tulee pisaranmallinen ja keskellä jää ohuempi ura.
  3. Anna nappien jähmettyä jääkaapissa. Valmista!
Leivonta
Marjakoristelu kruunaa kakun
Leivonta
Ideat kakkujen koristeluun