Ideat kakkujen koristeluun

Kun kakku on valmis, edessä on sen koristelu. Paras kakun koristelu yhdistää silmäkarkkia ja makuelämyksiä – tässä vinkit ja ideat erilaisiin koristeluihin!

Kun kakku on leivottu, leikattu ja täytetty, on koristelun aika. Parhaimmillaan koristelu antaa kakulle viimeisen silauksen ja kertoo syöjille, mitä kakku pitää sisällään. Tässä herkulliset ideat täytekakkujen, juustokakkujen ja kääretorttujen kauniiseen ja maukkaaseen koristeluun. Miltä näyttää sinun unelmakakkusi?

Kakun koristelu pursotuksilla

Erilaiset pursotukset ovat näyttävä tapa viimeistellä leivonnainen: kakku, muffinssi tai vaikkapa kääretorttu. Yksinkertaisimmillaan pursottaminen onnistuu vispikermalla pakastepussia apuna käyttäen: vaahdotettu kerma pakastepussiin, pussin kulmaan pieni reikä ja ei kun pursottamaan. Pursotustyllan kanssa mahdollisuuksia on vaikka mihin!

Toispuoleinen kakun koristelu

Kakun koristelusta tulee mielenkiintoinen, kun kakun pinnan koristelee vain toispuoleisesti. Kakun reunaa mukailevat marjat, kukkaset ja makeiset saavat lisää näyttävyyttä ”tyhjää tilaa” vasten. Koristelu voi myös valua ripoteltuna kakun reunan yli tarjoilulautaselle asti.

Valuva kakkukoristelu eli ”dripped cake”

”Dripped cake” -koristelussa kakku kuorrutetaan valuvalla kastikkeella, joka jämähtää herkullisesti valuviksi pisaroiksi. Jos kaipaat helppoutta, valitse kuorrutteeksi valmiiksi maustettu Valio kinuskikerma: kerma muuntuu herkullisen valuvaksi kastikkeeksi, kun sitä keittää 8-12 minuuttia.

Kruunukoristelu kakulle

Kun koristeet asettelee vain kakun reunoille, saa kakku arvoisensa kruunun. Kruunukoristelusta riittää karkkeja tai muita herkullisia sattumia joka palaan.

”Naked cake” eli nakukakku

”Naked cake”- eli nakukakkutrendi toi kakut juhlapöytiin jännittävästi ilman kuorrutetta. Nakukakussa ei ole ollenkaan kuorrutetta kakun reunoilla, vaan kakusta näkyvät sen kerrokset ja kerrosten väliset täytteet. Nakukakku onkin omiaan rennolle leipurille, sillä kuorrutuksen kanssa ei tarvitse stressata. Reunan voi jättää kokonaan paljaaksi tai kuorrutusta voi levittää puolihuolimattomasti reunoille niin, että täyte kuultaa läpi. Nakukakun päälle sopivat runsaat, näyttävät koristeet.

Marjakoristelu kakkuun

Marjoilla lisäät kakkuun paitsi makua, myös suutuntumaa ja luonnollista kauneutta. Lisäksi valittavana on lukuisia erilaisia tapoja rennosta juhlavaan. Yhdistele erivärisiä ja -muotoisia marjoja rohkeasti!

Keksit, suklaat, nonparellit ja macaronsit koristeina

Makeiset, suklaat, keksit ja nonparellit ovat helppo tapa luoda kakulle näyttävä koristus. Teräväkulmaiset suklaalastut saavat kakun kuin kakun näyttämään konditoriakelpoiselta. Värikkäillä nonparelleilla voi lisätä kakkuun väriä, joko hillitysti tai ihan reippaasti. Keksit ja macarons-leivokset ovat jo itsekseen näyttäviä — kun käytät niitä kakun koristeena, ihastusaste on taattu.

Marsipaani- ja sokerimassakuorrutukset

Marsipaani viimeistelee rakastetun kakkuklassikon: prinsessakakun. Näyttäviä kuorrutuksia syntyy myös sokerimassasta, josta voi loihtia niin kokonaisia fantasiakakkujen kuorrutuksia kuin koristelun kruunaavia yksityiskohtiakin.

Pursota ja koristele kakut Mika Parviaisen opeilla

Kondiittorimestarimme opastaa kuvankauniiden pursotusten saloihin. Lue vinkit ja kehitä vakaa pursotuskäsi.

Mikan vinkit