Ideat kakkujen koristeluun

Kun kakku on valmis, edessä on sen koristelu. Vai onko kakkusi päältä kaunis, eli valitset koko kakun sen ulkonäön mukaan? Paras kakun koristelu yhdistää silmäkarkkia ja makuelämyksiä!

Kun kakku on leivottu, leikattu, kostutettu ja täytetty, on koristelun aika. Koristelun on hyvä kertoa kakusta ja sen makumaailmasta, mutta koristeiden valinnalla ja asettelulla voi luoda kakkuun viimeisen silauksen. Kokosimme yhteen herkullisimmat ideat täytekakkujen, juustokakkujen ja kääretorttujen kauniiseen koristeluun.

Toispuoleinen kakun koristelu

Kakun koristelusta tulee mielenkiintoinen, kun kakun pinnan koristelee vain toispuoleisesti. Kakun reunaa mukailevat marjat, kukkaset ja makeiset saavat lisää näyttävyyttä ”tyhjää tilaa” vasten. Koristelu voi valua ripoteltuna kakun reunan yli kakkualustalle asti.

Kruunukoristelu kakulle

Kun koristeet asettelee vain kakun reunoille, saa kakku arvoisensa kruunun. Kruunukoristelusta riittää karkkeja tai muita herkullisia sattumia joka palaan.

Valuva kakkukoristelu eli ”dripped cake”

Instagramin feedit ja leivontafoorumit täyttyvät upean herkullisista, valuvista kakuista. ”Dripped cake” -koristelussa kakku kuorrutetaan valuvalla kastikkeella, joka jämähtää herkullisesti valuviksi pisaroiksi.

”Naked cake” eli nakukakku

”Naked cake”- eli nakukakkutrendi toi kakut juhlapöytiin jännittävästi ilman kuorrutetta. Nakukakussa ei ole ollenkaan kuorrutetta kakun reunoilla, vaan kakusta näkyvät sen kerrokset ja kerrosten väliset täytteet. Nakukakku onkin omiaan rennolle leipurille, sillä kuorrutuksen kanssa ei tarvitse stressata. Reunan voi jättää kokonaan paljaaksi tai kuorrutusta voi levittää puolihuolimattomasti reunoille niin, että täyte kuultaa läpi. Nakukakun päälle sopivat runsaat, näyttävät koristeet.

Koristelu pursotuksin

Palleropursotukset ovat yksinkertainen, mutta kaunis koriste kakun pinnalle. Palleropursotukset onnistuvat vaikka mökillä, sillä koristeellista tyllaa ei tarvita – leikkaa vain muovipussin kulmaan reikä ja pursota kermapalleroita vieri viereen.

Marjoilla makea kakkukoristelu

Kakun voi koristella kokonaisilla marjoilla, kuten helppo mansikkakakku on toteutettu. Marjat viipaloimalla marjojen sisusta paljastuu, mikä tuo kakkukoristeluun kiinnostavuutta. Kermavaahto ja marjat ovat takuuvarma makupari, ja kermavaahtopedille painellut marjat näyttävät herkullisen runsailta.

Keksit ja suklaat koristeina

Makeiset, suklaat ja keksit ovat helppo tapa luoda kakulle näyttävä koristus. Kolmioiksi leikatut, kapeat suklaamakeiset, esim. After Eight, ovat näyttävä ja herkullinen lisä. Teräväkulmaiset suklaalastut saavat kakun kuin kakun näyttämään konditoriakelpoiselta. Keksit ja macarons-leivokset ovat jo itsekseen näyttäviä — kun käytät niitä kakun koristeena, ihastusaste on taattu.

Enemmän on enemmän — myös koristelussa

Keittiöfilosofien mukaan kakku kertoo koristelijastaan. Maksimalistit eivät himmaile kakkujen koristelussakaan ja minimalistisiin linjoihin luottava voi juhlapäivänä yllättää kakulla, jonka rönsyilevän runsas koristelu toimii juhlapöydän katseenvangitsijana.

Marsipaanikuorrute prinsessoille ja pikkupojille

Marsipaani on juhlakakkujen kaunis klassikkokuorrute. Prinsessakakun raikkaampi muunnos syntyy korvaamalla osa marsipaanikuorrutteesta vadelmilla. Mustaa marsipaania käyttämällä syntyy jännittäviä kuorrutuksia synttäri- ja juhlakakuille ja marsipaanifiguureilla voi muuttaa kakun tunnelman juhlasta toiseen.

Pursotukset pitävät pintansa kakkujen koristeena

Ristikkopursotus on kaunis koriste kakulle. Katso vinkit ristikkopusrotuksella koristellun raparperitäytekakun tekoon. Lakkakakun röyhelöpursotus on rennon näyttävä, sillä pursotuskäden tärinäkään ei haittaa, vaan tekee röyhelöstä eläväisen ja luonnollisen kauniin.

Pursota ja koristele kakut Mika Parviaisen opeilla

Kondiittorimestarimme opastaa kuvankauniiden pursotusten saloihin. Lue vinkit ja kehitä vakaa pursotuskäsi.

Mikan vinkit

Vinkkivideot koristeluun

 • Koristeruusun tekeminen

  Katso vinkit täytekakun koristeruusun tekemiseen.

 • Näin teet huurretut ruusun terälehdet

  Juhlaherkkujen trendikkäimmät koristeet ovat itse tehtyjä tai askarreltuja.

 • Kakun kuorruttaminen suklaalla

  Suklaakuorrutuksen tekeminen on helppoa, kunhan tietää muutaman perusasian. Katso vinkit onnistuneeseen kuorrutukseen tältä videolta.

 • Nonparellit sabluunakoristelulla

  Katso vinkit sabluunakoristeluun tältä videolta.

Raparperikoristeltu juustokakku näyttää ja maistuu kesältä

Herkullinen ja näyttävä juustokakku kruunaa kesän kahvipöydät.

Lempeän täyteläinen juustokakku, kaurainen kakkupohja ja kirpakka raparperi ovat täydellinen yhdistelmä.

Kakkuohjeen luonut Anna antaa muutaman lisävinkin, miten onnistut raparperipunoksen teossa.

Vinkit kakun raparperikoristeluun

 • Kun olet keittänyt suikaleet, valuta ne huolellisesti. Muuten ne vetistävät kakun pinnan.
 • Ristikkopunos kannattaa tehdä leivinpaperille, jolloin ei haittaa vaikka ristikko ei heti onnistu. Korjailulle on aikaa.
 • Ristikon pakastaminen on ihan ehdoton apu. Tällöin ristikon siirtäminen kakun päälle ja reunojen siistiminen on helppoa.
 • Ristikko kannattaa leikata tai saksia kohmeisena annospaloiksi ennen kakun pinnalle siirtämistä, sillä säikeiset raparperisuikaleet eivät leikkaannu siististi kakkulapiolla paloja otettaessa.

Lue myös reseptin ohjeistus, niin onnistut!

Katso resepti
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›