Red velvet nakukakku

Red velvet nakukakku

1 h 55 min
keskitaso
324 kcal / 100g
4
5

Syvänpunainen ja samettinen Red velvet -kakku ei kaipaa monimutkaisia koristeita. Yksinkertainen tuorejuustokuorrutus paljastaa kakun punaiset reunat ja mehevöittää entisestään tätä kostean pehmeää kakkua.

Ainekset

12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
2 dl
2
kananmunaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
3 dl
punaista elintarvikeväriä

Täyte ja kuorrutus

2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
2 dl
tomusokeria

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää Oivariini, munat, etikka ja elintarvikeväri. Vatkaa hyvin sekaisin.
  3. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Kaada taikinan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vielä muutama min.
  4. Jaa taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 25 min. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja tomusokeri. Siirrä täyte pursotuspussiin, leikkaa kärkeen n. ø 1 cm:n kokoinen aukko. Pursota puolet täytteestä kakkupohjien väliin ja loppu kakun pinnalle. Pursota pinnalle ulkoreunasta alkaen rivi kerrallaan vieri viereen palloja. Vedä lusikan pesällä pallot litteiksi sisäreunasta kakun sisäosaa kohti. Pursota uusi rivi palloja hiukan edellisen rivin päälle. Pursota keskelle muutama pallo.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
324 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
18 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)