Sateenkaaritiikerikakku

Sateenkaaritiikerikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sateenkaaritiikerikakku

Sateenkaaritiikerikakku

Tiikerikakku on kestosuosikki, joka maistuu usein niin lapsille kuin aikuisille. Tämä tiikerikakun muunnelma kätkee sisälleen kaakaoraidan sijaan sateenkaaren ja koko komeus kuorrutetaan marjanmakuisella tomusokerikuorrutteella sekä iloisen värisillä nonparelleilla.

Valmistusaika

Työaika
1 h
jäähdytys
2 h
uunissa
50 min
Yhteensä
3 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
2 rkl
elintarvikeväriä , pastellit

Kuorrutus ja koristelu

3 rkl
punaista mehua
4 dl
tomusokeria
2 rkl
punaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
  4. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen jaa se neljään kuppiin. Värjää taikinat vihreällä, sinisellä, violetilla ja punaisella elintarvikevärillä.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Tee keskelle taikinaa lusikalla vuoan ympäri kiertävä syvennys. Pursota värikkäät taikinat ohuina raitoina syvennykseen päällekkäin. Lisää päälle loppu vaalea taikina ja tee jälleen keskelle vuokaa syvennys, jolloin sateenkaari kaartuu muotoonsa.
  6. Paista 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
  7. Kuorrutus

  8. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Käytä mehutiivistettä, jotta saat hyvin makua ja väriä kuorrutteeseen. Vähemmän makeat mehut toimivat kuorrutteessa parhaiten. Kuummenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Kaada kakun päälle huoneenlämpöisenä, levitä tarvittaessa veitsellä tai lastalla. Jos kuorrute ehtii jämähtää liikaa, se notkistuu kuumentamalla hiukan.
  9. Viimeistele värikkäillä nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
397 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›