Siirry sisältöön
Sateenkaaritiikerikakku

Sateenkaaritiikerikakku

Tiikerikakku on kestosuosikki, joka maistuu usein niin lapsille kuin aikuisille. Tämä tiikerikakun muunnelma kätkee sisälleen kaakaoraidan sijaan sateenkaaren ja koko komeus kuorrutetaan marjanmakuisella tomusokerikuorrutteella sekä iloisen värisillä nonparelleilla.

Sateenkaaritiikerikakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl elintarvikeväriä, pastellit

Kuorrutus ja koristelu

  • 3 rkl punaista mehua
  • 4 dl tomusokeria
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
  4. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen jaa se neljään kuppiin. Värjää taikinat vihreällä, sinisellä, violetilla ja punaisella elintarvikevärillä.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Tee keskelle taikinaa lusikalla vuoan ympäri kiertävä syvennys. Pursota värikkäät taikinat ohuina raitoina syvennykseen päällekkäin. Lisää päälle loppu vaalea taikina ja tee jälleen keskelle vuokaa syvennys, jolloin sateenkaari kaartuu muotoonsa.
  6. Paista 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.

Kuorrutus

  1. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Käytä mehutiivistettä, jotta saat hyvin makua ja väriä kuorrutteeseen. Vähemmän makeat mehut toimivat kuorrutteessa parhaiten. Kuummenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Kaada kakun päälle huoneenlämpöisenä, levitä tarvittaessa veitsellä tai lastalla. Jos kuorrute ehtii jämähtää liikaa, se notkistuu kuumentamalla hiukan.
  2. Viimeistele värikkäillä nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 390 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 49,9 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search