
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 50 min
Yhteensä
3 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 rkl elintarvikeväriä, pastellit
Kuorrutus ja koristelu
- 3 rkl punaista mehua
- 4 dl tomusokeria
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg punaista elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
- Yhdistä muut kuivat aineet. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
- Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen jaa se neljään kuppiin. Värjää taikinat vihreällä, sinisellä, violetilla ja punaisella elintarvikevärillä.
- Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Tee keskelle taikinaa lusikalla vuoan ympäri kiertävä syvennys. Pursota värikkäät taikinat ohuina raitoina syvennykseen päällekkäin. Lisää päälle loppu vaalea taikina ja tee jälleen keskelle vuokaa syvennys, jolloin sateenkaari kaartuu muotoonsa.
- Paista 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
Kuorrutus
- Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Käytä mehutiivistettä, jotta saat hyvin makua ja väriä kuorrutteeseen. Vähemmän makeat mehut toimivat kuorrutteessa parhaiten. Kuummenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Kaada kakun päälle huoneenlämpöisenä, levitä tarvittaessa veitsellä tai lastalla. Jos kuorrute ehtii jämähtää liikaa, se notkistuu kuumentamalla hiukan.
- Viimeistele värikkäillä nonparelleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
391 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
53,6 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,9 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä