Siirry sisältöön
Gluteeniton juustokakku

Gluteeniton juustokakku

Samettisen pehmeä ja herkullinen juustokakku on helppo ja nopea tehdä. Ainoa hankaluus on odottaa kakun paistuminen ja jäähtyminen, mutta odotus kannattaa ja lopulta palkitsee herkuttelijat.

Gluteeniton juustokakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 175 g gluteenittomia keksejä, esim. digestive tai kaurakeksi

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa

Pinnalle

  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 0 kg marjoja

Ohje

  1. Sulata voi. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon voisula. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 23 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  2. Vatkaa tuorejuustot ja sokeri notkeaksi. Lisää loput aineet ja vatkaa täyte tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  3. Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 180 asteessa 50 - 60 min.
  4. Anna kakun jäähtyä ensin hetki huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.
  5. Viimeistele kakun pinta rennosti ranskankermalla ja marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 17,5 g
Rasva 21,2 g
Tyydyttynyt rasva 11,8 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search