Siirry sisältöön
Pinkki kookos-browniekakku

Pinkki kookos-browniekakku

Brownietyyppinen, kostean mehevä kookoksen maustama kakku saa päälleen vadelmilla ja pistaasipähkinöillä viimeistellyn valkosuklaakuorrutuksen. Pinkki kakku on kiva tarjottava esim. teinien synttäreillä tai ystävänpäivän herkkuna. Tai oikeastaan ihan milloin vain! Eikä se ole edes vaikea tehdä.

Pinkki kookos-browniekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmunaa
  • 1½ dl kookoskermaa
  • 50 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl kiehuvaa vettä

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg kaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl kookoskermaa
  • 0 kg elintarvikeväriä (pasta), pinkkiä tai punaista
  • 25 g (0,5 dl) suolattomia pistaasipähkinöitä
  • ½ dl (5 g) pakastekuivattua vadelmaa
  • 1 limetin kuori raastettuna

Ohje

  1. Voitele Ø 20 - 22 cm:n kokoinen kakkuvuoka ja jauhota se ohuelti kaakaojauheella.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää muna ja kookoskerma (1 ½ dl) ja voisula. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Kakku jää kosteahkoksi. Anna jäähtyä hetki. Irrota ja jäähdytä. Kakun voi hyvin antaa tekeytyä peitettynä useamman tunnin tai vaikka seuraavaan päivään. Kakun kuitenkin tulee olla jäähtynyt ennen kuorruttamista.
  4. Kuumenna kookoskerma ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa samalla sekoittaen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Värjää elintarvikevärillä, käytä väriä varoen ja lisää vähitellen.
  5. Murenna joukkoon suurin osa vadelmista, kuoriraasteesta ja rouhituista pähkinöistä (käytä mielellään vain karkea murske).
  6. Valuta kuorrutus kakulle.
  7. Ripottele pinnalle loppu vadelma- ja pähkinämurske sekä kuoriraaste. Nosta jääkaappiin, kunnes kuorrutus on jäähtynyt.

Vinkki

Jos et halua kakkuun kookoksen makua, valmista kakku korvaamalla kookoskerma Valio kuohukermalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 326 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 35,5 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • kaakaojauhetta
  • elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search