Siirry sisältöön
Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku on mehevä ja näyttävä tarjottava. Kakun täytteenä on herkullista suklaakermavaahtoa ja makeita boysenmarjoja.

Gluteeniton suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 75 g tummaa suklaata
  • 1¼ dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • 2 pussia (à 250 g) boysenmarjoja, pakaste
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 250 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 0 kg boysenmarjoja (tuoreita)
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Voitele ja jauhota (gluteenittomilla korppujauhoilla) n. ø 20 cm irtopohjavuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi suklaa veitsellä.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaarouhe ja kuivat aineet varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irroittamista.
  5. Mausta kostutukseen tuleva maito vaniljasokerilla.
  6. Vatkaa 3 ½ dl kermaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata 150 g suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten, huomioi ettei suklaa ole lisätessä kuumaa.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros vaniljamaidolla ja levitä puolet boysenmarjoista sekä suklaavaahdosta pohjalle. Toista samalla tavalla toinen kerros. Kostuta myös ylin, kansikerros.
  8. Anna kakun vetäytyä kuorrutuksen valmistumisen ajan kylmässä.
  9. Mittaa pieneen kattilaan ½ dl kermaa. Kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää 100 g paloiteltua suklaata. Anna seisoa 2 muutama minuutti. Sekoita.
  10. Valuta suklaakastike kakun päälle. Koristele tuoreilla boysenmarjoilla ja syötävillä kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 276 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 23,3 g
Rasva 18,6 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • boysenmarjoja
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search