Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku on mehevä ja näyttävä tarjottava. Kakun täytteenä on herkullista suklaakermavaahtoa ja makeita boysenmarjoja.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
75 g
tummaa suklaata
1 ¼ dl
perunajauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

2 pussia ( à 250 g)
boysenmarjoja , pakaste
2 prk (à 2 dl)
250 g
tummaa suklaata

Koristeluun

(tuoreita)
boysenmarjoja
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Voitele ja jauhota (gluteenittomilla korppujauhoilla) n. ø 20 cm irtopohjavuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi suklaa veitsellä.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaarouhe ja kuivat aineet varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irroittamista.
  5. Mausta kostutukseen tuleva maito vaniljasokerilla.
  6. Vatkaa 3 ½ dl kermaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata 150 g suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten, huomioi ettei suklaa ole lisätessä kuumaa.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros vaniljamaidolla ja levitä puolet boysenmarjoista sekä suklaavaahdosta pohjalle. Toista samalla tavalla toinen kerros. Kostuta myös ylin, kansikerros.
  8. Anna kakun vetäytyä kuorrutuksen valmistumisen ajan kylmässä.
  9. Mittaa pieneen kattilaan ½ dl kermaa. Kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää 100 g paloiteltua suklaata. Anna seisoa 2 muutama minuutti. Sekoita.
  10. Valuta suklaakastike kakun päälle. Koristele tuoreilla boysenmarjoilla ja syötävillä kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.