
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3.92
tähteä viidestä
12 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g suklaatäytekeksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Suklaatryffelitäyte
- 1 liivatelehti
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 200 g tummaa leivontasuklaata
Hedelmäinen mousse
- 3 liivatelehti
- 2 valkuaista
- ½ dl sokeria
-
2 rkl
Valio 3 hedelmän mehuaValio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa mango-passioValio maustettu rahka mango-passio sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Kiille
- 1 liivatelehti
-
½ dl
Valio 3 hedelmän mehuaValio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
- 3 passiohedelmää
Koristeluun
- 0 kg passiohedelmää, vadelmia, kukkia ja suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos leivinpaperoidun ø 20 cm kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
- Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota 2 dl kinuskikermaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaasula jäljelle jääneeseen juoksevaan kinuskikermaan. Kiehauta 1 rkl vettä mikrossa, sulata siihen valutettu liivate. Sekoita liivateseos suklaa-kermaan. Nostele lopuksi kinuskikermavaahto täytteeseen.
- Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen vaahdotuksen aikana.
- Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen.
- Kaada mousse jähmettyneen suklaatryffelitäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
- Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata liivate siihen. Lusikoi seoksen joukkoon passionhedelmien siemenet ja mehu. Levitä hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 h.
- Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
241 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
25,1 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- passiohedelmää