Passion-suklaatryffelikakku

Passion-suklaatryffelikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Passion-suklaatryffelikakku

Passion-suklaatryffelikakku

Täyteläinen suklaatryffeli ja kepeän kuohkea hedelmäinen mousse on tämän kevään herkullisin makuyhdistelmä juhlakakuissa. Suklaatryffelitäytteessä on tärkeä käyttää leivontaan tarkoitettua, kovaa tummaa suklaata, jotta tryffeli jähmettyy riittävästi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
6 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

1010 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

150 g
suklaatäytekeksejä
50 g

Suklaatryffelitäyte

1
liivatelehti
1 prk (2,5 dl)
200 g
tummaa leivontasuklaata

Hedelmäinen mousse

3
liivatelehti
2
valkuaista
½ dl
sokeria
2 rkl
2 prk (à 200 g)

Kiille

1
liivatelehti
½ dl
3
passionhedelmää

Koristeluun

passionhedelmää , vadelmia, syötäviä kukkia, suklaakoristeita

Ohje

  1. Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos leivinpaperoidun ø 20 cm kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
  2. Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota 2 dl kinuskikermaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaasula jäljelle jääneeseen juoksevaan kinuskikermaan. Kiehauta 1 rkl vettä mikrossa, sulata siihen valutettu liivate. Sekoita liivateseos suklaa-kermaan. Nostele lopuksi kinuskikermavaahto täytteeseen.
  3. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen vaahdotuksen aikana.
  5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen.
  6. Kaada mousse jähmettyneen suklaatryffelitäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
  7. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata liivate siihen. Lusikoi seoksen joukkoon passionhedelmien siemenet ja mehu. Levitä hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 h.
  8. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.