Passion-suklaatryffelikakku

Passion-suklaatryffelikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Passion-suklaatryffelikakku

Passion-suklaatryffelikakku

Täyteläinen suklaatryffeli ja kepeän kuohkea passionmousse on tämän kevään herkullisin makuyhdistelmä juhlakakuissa. Suklaatryffelitäytteessä on tärkeä käyttää leivontaan tarkoitettua, kovaa tummaa suklaata, jotta tryffeli jähmettyy riittävästi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
6 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

150 g
suklaatäytekeksejä
50 g

Suklaatryffelitäyte

2 prk (à 2,5 dl)
150 g
tummaa leivontasuklaata

Passionmousse

3
liivatelehti
2
valkuaista
½ dl
sokeria
2 rkl
2 prk (à 200 g)

Kiille

1
liivatelehti
½ dl
3
passionhedelmää

Koristeluun

passionhedelmää , vadelmia, syötäviä kukkia, suklaakoristeita

Ohje

  1. Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos leivinpaperoidun ø 20 cm kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
  2. Keitä kermaa iloisesti kuplien laakeassa kattilassa, kunnes se sakenee paksuksi, tummanruskeaksi suklaakastikkeeksi (ks. kuva alla) ja sitä on jäljellä n. 3 dl. Ethän laita kattilan päälle kantta, se estää nesteen haihtumisen!
    Keitä kermaa iloisesti kuplien laakeassa kattilassa, kunnes se sakenee paksuksi, tummanruskeaksi suklaakastikkeeksi (ks. kuva alla) ja sitä on jäljellä n. 3 dl. Ethän laita kattilan päälle kantta, se estää nesteen haihtumisen!
  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja anna seistä 2 min. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen vaahdotuksen aikana.
  5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen.
  6. Kaada mousse jähmettyneen suklaatryffelitäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
  7. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata liivate siihen. Lusikoi seoksen joukkoon passionhedelmien siemenet ja mehu. Levitä hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 h.
  8. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›