Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Passion-suklaatryffelikakku

Täyteläinen suklaatryffeli ja kepeän kuohkea hedelmäinen mousse on tämän kevään herkullisin makuyhdistelmä juhlakakuissa. Suklaatryffelitäytteessä on tärkeä käyttää leivontaan tarkoitettua, kovaa tummaa suklaata, jotta tryffeli jähmettyy riittävästi.

Passion-suklaatryffelikakku
Passion-suklaatryffelikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g suklaatäytekeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Suklaatryffelitäyte

  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 200 g tummaa leivontasuklaata

Hedelmäinen mousse

Kiille

  • 1 liivatelehti
  • ½ dl
    Valio 3 hedelmän mehua
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)
  • 3 passiohedelmää

Koristeluun

  • 0 kg passiohedelmää, vadelmia, kukkia ja suklaata

Ohje

  1. Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos leivinpaperoidun ø 20 cm kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
  2. Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota 2 dl kinuskikermaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaasula jäljelle jääneeseen juoksevaan kinuskikermaan. Kiehauta 1 rkl vettä mikrossa, sulata siihen valutettu liivate. Sekoita liivateseos suklaa-kermaan. Nostele lopuksi kinuskikermavaahto täytteeseen.
  3. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen vaahdotuksen aikana.
  5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen.
  6. Kaada mousse jähmettyneen suklaatryffelitäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
  7. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata liivate siihen. Lusikoi seoksen joukkoon passionhedelmien siemenet ja mehu. Levitä hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 h.
  8. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 12,9 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • passiohedelmää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search