
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.11
tähteä viidestä
27 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKeksipohja
- 150 g kaurakeksejä
-
60 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl kardemummaa
Täyte ja kiille
- 7 (5 + 2) liivatelehteä
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
3 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
2 dl
Valio kreikkalaista jogurttiaSamettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
- 5 dl (250 g) mustikoita
- 2 rkl sokeria
Koristeluun
- 0 kg mustikoita
- 0 kg tuoreita kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi.
- Kiehauta n. 2 rkl vettä mikrossa. Sulata siihen 5 liivatetta. Kaada seos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen.
- Lisää lopuksi kermavaahto nostellen.
- Soseuta mustikat ja sokeri. Kiehauta puolet seoksesta kattilassa tai mikrossa. Sulata kaksi liivatetta kiehuvan mustikkaseoksen joukkoon. Yhdistä lopun mustikkasoseen kanssa.
- Kaada puolet tuorejuustotäytteestä vuokaan. Lusikoi mustikkasosetta päälle ja marmoroi lusikan varrella. Kaada loppu tuorejuustotäyte vuokaan, marmoroi mustikkasoseella ja kaada loppu mustikkasose kiilteeksi pinnalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
- Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kukilla ennen tarjoilua.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
270 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
16,9 g
Rasva
19,9 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustikoita
- tuoreita kukkia