Syntymäpäiväkeksikakku

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Syntymäpäiväkeksikakku

Syntymäpäiväkeksikakku

Keksipohjainen numeron tai kirjaimen muotoon tehtävä kakku on helppo personoida sankarin näköiseksi. Kakku on myös hyvä vaihtoehto kananmuna-allergiselle. Kakun tarjoilussa kannattaa huomioida, että leikkaamiseen terävä veitsi on paras väline.

4 h 10 min
keskitaso
291 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

20 annosta
200 g
3 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 rasia (200 g)
7 + 1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)

Koristeluun

500 g
tuoreita mansikoita
8 - 10 kpl
macarons-leivoksia
syötäviä kukkia
karamelleja

Ohje

  1. Sulata kattilassa voi. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Nosta levyltä.
  2. Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
  3. Siivilöi jauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
  4. Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi kelmutettuna jääkaappiin.
  5. Kauli kahdessa osassa ohueksi (3 mm) levyksi. Käytä kaulinnassa apuna jauhoja.
  6. Leikkaa levystä kolme kakun osaa. KÄytä apuna leivinpaperista tehtyä muottia. Taikina on mitoitettu kaksinumeroiselle kakulle. Nosta leivinpaperille pellille.
  7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 - 10 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  8. Vaahdota kerma ja rahka. Laita pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäkärkinen tylla tai leikkaa pussin kärkeen pyöreä aukko. Pursota vaahdosta palloja kauttaaltaan keksien pinnalle. Nosta kerrokset päällekäin tarjoiluvadille.
  9. Koristele ja tarjoile.
Vinkki

Vinkki

Kakku säilyy useamman tunnin vettymättä. Kakkua ei kuitenkaan kannata täyttää useampia tunteja ennen tarjoilua. Keksipohjat säilyvät huoneenlämmössä useamman päivän.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›