Siirry sisältöön
Suklaakakku

Suklaakakku

Muhkea ja täyteläinen suklaakakku sopii juhlatarjoiluihin niin kesällä kuin talvella. Kakkupohja on hyvä tehdä vähintään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen maut ehtivät tasoittua. Kakku säilyy jääkaapissa täytettynäkin useamman päivän.

Suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 175 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Väliin

Kuorrutus

  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 125 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 0 kg viikunoita

Ohje

  1. Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
  7. Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.
  8. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
  9. Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.

Vinkki

Suklaakakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli paistamisen jälkeen. Kakku kannattaa halkaista ja täyttää vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 372 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 30,6 g
Rasva 25 g
Tyydyttynyt rasva 13,8 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • viikunoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search