Suklaakakku

Suklaakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaakakku

Muhkea ja täyteläinen suklaakakku sopii juhlatarjoiluihin niin kesällä kuin talvella. Kakkupohja on hyvä tehdä vähintään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen maut ehtivät tasoittua. Kakku säilyy jääkaapissa täytettynäkin useamman päivän.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
12 h
uunissa
35 min
Yhteensä
13 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1212 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
200 g
175 g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1 prk (150 g)

Väliin

2 dl
n. 2 rkl
sokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rasia (200 g)

Kuorrutus

1 dl
125 g
tummaa suklaata

Koristeluun

viikunoita

Ohje

  1. Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
  7. Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.
  8. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
  9. Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.
Vinkki

Vinkki

Suklaakakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli paistamisen jälkeen. Kakku kannattaa halkaista ja täyttää vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›