Suklaakakku

Suklaakakku

13 h 5 min
keskitaso
377 kcal / 100g
25
57

Muhkea ja täyteläinen suklaakakku sopii juhlatarjoiluihin niin kesällä kuin talvella. Kakkupohja on hyvä tehdä vähintään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen maut ehtivät tasoittua. Kakku säilyy jääkaapissa täytettynäkin useamman päivän.

Ainekset

15 annosta
200 g
175 g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1 prk (150 g)

Väliin

2 dl
n. 2 rkl
sokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rasia (200 g)

Kuorrutus

1 dl
125 g
tummaa suklaata

Koristeluun

viikunoita

Ohje

  1. Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
  7. Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.
  8. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
  9. Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.

Vinkki

Suklaakakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli paistamisen jälkeen. Kakku kannattaa halkaista ja täyttää vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
377 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
25 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (57)

Nimetön10.5.2017 kello 21:36
Tämä on paras kakku ikinä! Kiitos! Nyt pitäisi tehdä maidoton versio. Vinkkejä?
Nimetön16.11.2016 kello 9:49
Tää on niin loistava, et siitä on tullu mun vakkarikakku kun tulee vieraita. Kerran paistoin pohjaa liian kauan.
Nimetön4.10.2016 kello 11:05
Tosi hyvä resepti! Olen moneen kertaan tehnyt ja tarjosin tätä myös valmistujaisjuhlissani. Mun mielestä kakku on parhaimmillaan kolme päivää paistamisen jälkeen.