Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pupukakku

Hellyyttävä pupukakku ilahduttaa monenlaisissa juhlissa. Pupu nostaa hymyn huulille ainakin pikkuväen syntymäpäivillä tai pääsiäisen kahvipöydassä. Suloisen ulkomuodon lisäksi kakku on maultaan sitruunainen ja rakenteeltaan erityisen mehevä.

Pupukakku
Pupukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 dl sitruunamehua ja sitruunan kuori
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 1 dl lemon curdia

Täyte ja kuorrute

Koristelu

  • 0 kg elintarvikeväriä (pinkki tai v.pun)
  • 1 tikkari- tai jäätelötikkuja

Ohje

  1. Valmista sokerimassakoristeet viimeistään edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Muotoile sokerimassasta pupun korvat ja kuivate ne muotoonsa esim. pulikan tai jäätelökauhan päällä. Työnnä tikut puoliksi korviin ennen kuivattamista. Tikkujen avulla jaa korvat pysymään napakasti kakun päällä. Tee silmät ja nenä sokerimassasta. Paina nenään cocktail-tikku, jolla se kiinnitetään kakkuun.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda.
  4. Pese ja raasta sitruunan kuoret ja purista mehut. Lisää kuoriraaste jauhojen joukkoon.
  5. Sekoita jauhoseos, jogurtti ja limemehu vuorotellen voi-sokeri-munavaahtoon kevyesti nostellen.
  6. Jaa taikina kolmeen Ø 18 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 25 min tai kunnes kypsä. Tällä tavalla kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja niistä tulee mehevämmät kuin yhdessä vuoassa paistettaessa.
  7. Anna kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
  8. Levitä kahden kakkupohjan pinnalle ohut kerros lemoncurdia. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Täytä ja kuorruta kakku tuorejuustoseoksella. Tasoita pinnat lastalla. Aseta koristeet paikalleen.
  9. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Täytä ja kuorruta kakku tuorejuusto-kermavaahdolla. Halutessasi säästä n. ½ dl vaahtoa pupun otsakiharille, värjää se vaaleanpunaiseksi. Tasoita pinnat lastalla. Aseta koristeet paikalleen. Pursota viimeiseksi otsakiharat tähtityllalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 303 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 30,5 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search