Pupukakku

Pupukakku

Hellyyttävä pupukakku ilahduttaa monenlaisissa juhlissa. Pupu nostaa hymyn huulille ainakin pikkuväen syntymäpäivillä tai pääsiäisen kahvipöydassä. Suloisen ulkomuodon lisäksi kakku on maultaan sitruunainen ja rakenteeltaan erityisen mehevä.

3 h 5 min
keskitaso
302 kcal / 100g
2
14

Ainekset12 annosta

12 annosta
150 g
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 - 2
sitruunan mehu (1 dl ) ja kuori
2 dl

Täyte ja kuorrute

1 dl
lemon curdia
2 rasiaa (à 200 g)
1 prk (3,3 dl)

Koristelu

50 g
valkoista sokerimassaa
20 g
mustaa sokerimassaa
elintarvikeväriä (pinkki tai v.pun)
2
tikkari- tai jäätelötikkuja

Ohje

  1. Valmista sokerimassakoristeet viimeistään edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Muotoile sokerimassasta pupun korvat ja kuivate ne muotoonsa esim. pulikan tai jäätelökauhan päällä. Työnnä tikut puoliksi korviin ennen kuivattamista. Tikkujen avulla jaa korvat pysymään napakasti kakun päällä. Tee silmät ja nenä sokerimassasta. Paina nenään cocktail-tikku, jolla se kiinnitetään kakkuun.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda.
  4. Pese ja raasta sitruunan kuoret ja purista mehut. Lisää kuoriraaste jauhojen joukkoon.
  5. Sekoita jauhoseos, jogurtti ja limemehu vuorotellen voi-sokeri-munavaahtoon kevyesti nostellen.
  6. Jaa taikina kolmeen Ø 18 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 25 min tai kunnes kypsä. Tällä tavalla kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja niistä tulee mehevämmät kuin yhdessä vuoassa paistettaessa.
  7. Anna kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
  8. Levitä kahden kakkupohjan pinnalle ohut kerros lemoncurdia. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Täytä ja kuorruta kakku tuorejuustoseoksella. Tasoita pinnat lastalla. Aseta koristeet paikalleen.
  9. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Täytä ja kuorruta kakku tuorejuusto-kermavaahdolla. Halutessasi säästä n. ½ dl vaahtoa pupun otsakiharille, värjää se vaaleanpunaiseksi. Tasoita pinnat lastalla. Aseta koristeet paikalleen. Pursota viimeiseksi otsakiharat tähtityllalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›