Kirsikkakakku

Kirsikkakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kirsikkakakku

Kirsikkakakku

Leivo raikas ja helppo kirsikkarahkakakku juhliin. Herkullisen kakun pohjaan rouhitaan rapeita mantelikeksejä ja kuohkea täyte tekee kakusta kirsikanystävän unelmakakun.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
6 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
200 g
cantuccini-keksejä
50 g
1 ½ dl
kirsikkahilloa

Täyte

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
4
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua

Pinnalle

½ prk (à 200 g)
tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pussissa kaulinta käyttäen. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Sekoita. Levitä muruseos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.
  2. Levitä kirsikkahilloa viilenneen pohjan päälle.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota 2 dl kermaa ja rahka yhdessä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (jätä loppu kerma purkkiin koristelua varten).
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi. Liota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada seos tasaisena nauhana rahkavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin (4 h tai yön yli).
  5. Vaahdota loppu kermasta (1,3 dl) ja kreemi keskenään. Lusikoi vaahto rennosti hyytyneen kakun pinnalle ja lisää tuoreet kirsikat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.