Valkosuklaahyytelökakku

Valkosuklaahyytelökakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Valkosuklaahyytelökakku

Valkosuklaahyytelökakku

Valkosuklaahyytelökakku valmistuu helposti ja on herkullinen juhlatarjottava. Hyytelökakussa maistuu vanilja, valkosuklaa sekä lime.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

66 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
keksejä , esim. Digestive
75 g

Täyte

3
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
100 g
valkosuklaata
2 rkl
sokeria
2 tl
raastettua limen kuorta
3 rkl
limemehua

Koristeluun

macarons-leivoksia , yrttejä ja syötäviä kukkia sekä koristerakeita

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20-23 cm) pohjalle. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Laita yksi purkillinen rahkaa kulhoon. Sulata suklaa ja vatkaa se käsivatkaimella rahkan joukkoon, jotta valkosuklaa ei paakkuunnu. Lisää seokseen toinen purkki rahkaa, sokeri ja limen kuori.
  4. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvaan limemehuun. Kaada rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi täytteeseen kermavaahto.
  5. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 h.
  6. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
319 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.