Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosuklaahyytelökakku

Valkosuklaahyytelökakku valmistuu helposti ja on herkullinen juhlatarjottava. Hyytelökakussa maistuu vanilja, valkosuklaa sekä lime.

Valkosuklaahyytelökakku
Valkosuklaahyytelökakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g keksejä, esim. Digestive
  • 75 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl raastettua limen kuorta
  • 3 rkl limemehua

Koristeluun

  • 0 kg macarons-leivoksia ,yrttejä, kukkia sekä koristeita

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20-23 cm) pohjalle. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Laita yksi purkillinen rahkaa kulhoon. Sulata suklaa ja vatkaa se käsivatkaimella rahkan joukkoon, jotta valkosuklaa ei paakkuunnu. Lisää seokseen toinen purkki rahkaa, sokeri ja limen kuori.
  4. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvaan limemehuun. Kaada rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi täytteeseen kermavaahto.
  5. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 h.
  6. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 315 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 23,9 g
Rasva 22 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • macarons-leivoksia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search