Vaivattomat peltikakut

Mielessä leivonnainen, joka maistuu koukuttavan hyvältä, mutta valmistuu helposti? Leivo peltikakku!

Peltikakut syntyvät nimensä mukaisesti helposti uunipellillä. Tutuimmillaan peltikakku on suomalaisten kestosuosikki mokkapalat, mutta pellillä valmistuu vaivattomasti muutkin leivonnaiset. Nämä reseptit toimivat niin arjessa kuin rennoissa juhlissakin!

Helpot ja nopeat peltikakut

Peltikakut ovat osoitus siitä, että leivonnassa herkullinen lopputulos ei aina vaadi tuntien uurastusta. Näissä ohjeissa taikinat ja kuorrutteet tehdään nopeasti sekoittamalla ilman keittämistä tai muita kommervenkkejä. Kun teet ohjeen kaksinkertaisena, syntyy leivonnaisia kerralla pellillinen. Siitä nimitys peltikakku. Niin helppoa ja herkullista, että tämän salaisuuden haluat ehkä pitää itselläsi.

Aina niin ihanat mokkapalat

Mokkapalat ovat ehdoton nostalgiaherkku. Leivonnainen tuo mieleen lapsuuden synttärit, urheiluseurojen myyjäiset ja jännityksen, kun uunissa paistui ensimmäinen itse tehty leivonnainen.

Vaikka ensimmäiset mokkapalat leivottiin jo vuosikymmeniä sitten, ei suosio jäänyt hetken huumaksi. Mokkapaloja on leivottu vuodesta toiseen ja viime aikoina leivonnainen on noussut jälleen trendiksi saakka. Mutta missä sitten piilee mokkapalojen salaisuus? Ehkä helppoudessa, yksinkertaisissa raaka-aineissa ja maussa, joka sopii moneen suuhun.

Katso kaikki mokkapalareseptit

Peltikakku uudella tapaa

Pistä säännöt uusiksi! Mokkapalojen simppeli makumaailma on omiaan erilaisille versioille. Kokeile mokkapalakakkua tai yhdistä kaksi suosikkia, runebergintorttu ja mokkapalat. Hauskoja tarjottavia ovat myös lakun ystävän lakritsimokkapalat, näyttävät sateenkaaripalat ja Dumle-karkkien makuja lainaavat Dumlemokkapalat. Raikkaampia makuja rakastava ihastuu klassikkococktaililta makua lainaaviin mojitopaloihin.

Katso kaikki mokkapalareseptit

Tiesitkö tämän mokkapaloista…

  • Suomeen mokkapalat rantautuivat Ruotsista, jossa ensimmäinen mokkapalaresepti kehitettiin kuuleman mukaan jo 1940-luvulla.
  • Suosikkileivonnainen tunnetaan myös monilla muilla nimillä, kuten suklaaruudut, mokkaruudut, Ruotsin hyvät ja masaliisat.
  • Mokkapaloista on syntynyt vuosien saatossa monia erilaisia versioita, joista yksi tunnetuimmista lienee tuuloman torttu. Tässä versiossa leivonnaisen pohja on perinteisestä mokkapalasta poiketen vaalea.
Ruokavinkit
Näin onnistut: mokkapalojen kuorrute
Ruokavinkit
Loihdi mokkapalat kakuksi ja villitse juhlaväki!
Sesonki
Arjen helpot leivonnaiset

Kiinnostaako leivonta? Tilaa Valion uutiskirje leipojille eli Pullaposti. Saat ajankohtaiset sisällöt suoraan sähköpostiisi!

  • Pullaposti

    Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.