Siirry sisältöön
Vaaleat mokkapalat

Leivonta

Vaivattomat peltikakut

Mielessä leivonnainen, joka maistuu koukuttavan hyvältä, mutta valmistuu helposti? Leivo peltikakku!

Helpot ja nopeat peltikakut

Peltikakut ovat osoitus siitä, että leivonnassa herkullinen lopputulos ei aina vaadi tuntien uurastusta. Näissä ohjeissa taikinat ja kuorrutteet tehdään nopeasti sekoittamalla ilman keittämistä tai muita kommervenkkejä. Kun teet ohjeen kaksinkertaisena, syntyy leivonnaisia kerralla pellillinen. Siitä nimitys peltikakku. Niin helppoa ja herkullista, että tämän salaisuuden haluat ehkä pitää itselläsi.


Aina niin ihanat mokkapalat

Mokkapalat ovat ehdoton nostalgiaherkku. Leivonnainen tuo mieleen lapsuuden synttärit, urheiluseurojen myyjäiset ja jännityksen, kun uunissa paistui ensimmäinen itse tehty leivonnainen. Vaikka ensimmäiset mokkapalat leivottiin jo vuosikymmeniä sitten, ei suosio jäänyt hetken huumaksi. Mokkapaloja on leivottu vuodesta toiseen ja viime aikoina leivonnainen on noussut jälleen trendiksi saakka. Mutta missä sitten piilee mokkapalojen salaisuus? Ehkä helppoudessa, yksinkertaisissa raaka-aineissa ja maussa, joka sopii moneen suuhun.


Peltikakku uudella tapaa

Pistä säännöt uusiksi! Mokkapalojen simppeli makumaailma on omiaan erilaisille versioille. Kokeile vaaleita fudgelta maistuvia mokkapaloja. Hauskoja tarjottavia ovat myös lakun ystävän lakritsimokkapalat, ja Dumle-karkkien makuja lainaavat Dumlemokkapalat. Raikkaampia makuja rakastava ihastuu klassikkococktaililta makua lainaaviin mojitopaloihin.

Tip icon

Tiesitkö tämän mokkapaloista…

  • Suomeen mokkapalat rantautuivat Ruotsista, jossa ensimmäinen mokkapalaresepti kehitettiin kuuleman mukaan jo 1940-luvulla.
  • Suosikkileivonnainen tunnetaan myös monilla muilla nimillä, kuten suklaaruudut, mokkaruudut, Ruotsin hyvät ja masaliisat.
  • Mokkapaloista on syntynyt vuosien saatossa monia erilaisia versioita, joista yksi tunnetuimmista lienee tuuloman torttu. Tässä versiossa leivonnaisen pohja on perinteisestä mokkapalasta poiketen vaalea.


Valion uutiskirje

Kerran viikossa julkaistava Valion uutiskirje kokoaa yhteen kauden makeimmat reseptit, kotikeittiöiden ajankohtaisimmat puheenaiheet sekä herkulliset uutuudet ja kilpailut. Valion uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä, mistä ruokamaailmassa puhutaan.

Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search