Peltikakut syntyvät nimensä mukaisesti helposti uunipellillä.
Tutuimmillaan peltikakku on suomalaisten kestosuosikki mokkapalat, mutta
pellillä valmistuu vaivattomasti muutkin leivonnaiset. Nämä reseptit toimivat
niin arjessa kuin rennoissa juhlissakin!
Peltikakut ovat osoitus siitä, että leivonnassa herkullinen lopputulos ei aina vaadi tuntien uurastusta. Näissä ohjeissa taikinat ja kuorrutteet tehdään nopeasti sekoittamalla ilman keittämistä tai muita kommervenkkejä. Kun teet ohjeen kaksinkertaisena, syntyy leivonnaisia kerralla pellillinen. Siitä nimitys peltikakku. Niin helppoa ja herkullista, että tämän salaisuuden haluat ehkä pitää itselläsi.
Mokkapalat ovat ehdoton nostalgiaherkku. Leivonnainen tuo mieleen lapsuuden synttärit, urheiluseurojen myyjäiset ja jännityksen, kun uunissa paistui ensimmäinen itse tehty leivonnainen.
Vaikka ensimmäiset mokkapalat leivottiin jo vuosikymmeniä sitten, ei suosio jäänyt hetken huumaksi. Mokkapaloja on leivottu vuodesta toiseen ja viime aikoina leivonnainen on noussut jälleen trendiksi saakka. Mutta missä sitten piilee mokkapalojen salaisuus? Ehkä helppoudessa, yksinkertaisissa raaka-aineissa ja maussa, joka sopii moneen suuhun.
Katso kaikki mokkapalareseptitPistä säännöt uusiksi! Mokkapalojen simppeli makumaailma on omiaan erilaisille versioille. Kokeile mokkapalakakkua tai yhdistä kaksi suosikkia, runebergintorttu ja mokkapalat. Hauskoja tarjottavia ovat myös lakun ystävän lakritsimokkapalat, näyttävät sateenkaaripalat ja Dumle-karkkien makuja lainaavat Dumlemokkapalat. Raikkaampia makuja rakastava ihastuu klassikkococktaililta makua lainaaviin mojitopaloihin.
Kiinnostaako leivonta? Tilaa Valion uutiskirje leipojille eli Pullaposti. Saat ajankohtaiset sisällöt suoraan sähköpostiisi!