Sitruunapalat

Sitruunapalat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Sitruunapalat

Sitruunapalat

Sitruunapalat valmistetaan kätevästi vuokaan. Pohjassa maistuu sitruuna, manteli ja rapsahtelevat unikonsiemenet. Rahkakuorrutus kruunaa leivospalat.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
3 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
unikonsiemeniä
2 dl
2 dl
2
kananmunaa
yhden
sitruunan kuori , raastettuna
3 rkl
sitruunamehua

Kuorrutus:

2 prk (à 200 g)
1 dl
½ dl
lemon curdia
½ tl
unikonsiemeniä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
  2. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.
  3. Paista uunin keskitasolla n. 30 min. Nosta jäähtymään.
  4. Valmista täyte vaahdottamalla rahka ja kerma yhdessä. Lisää joukkoon lemon curd kevyesti sekoitellen. Levitä tai pursota rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle.
  5. Leikkaa sitruunakakku annospaloiksi. Viimeistele unikonsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›