Sitruunapalat

Sitruunapalat

Sitruunapalat valmistetaan kätevästi vuokaan. Pohjassa maistuu sitruuna, manteli ja rapsahtelevat unikonsiemenet. Rahkakuorrutus kruunaa leivospalat.

1 h 50 min
helppo
305 kcal / 100g
0

Ainekset12 palaa

12 palaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
3 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
unikonsiemeniä
2 dl
2 dl
2
kananmunaa
yhden
sitruunan kuori , raastettuna
3 rkl
sitruunamehua

Kuorrutus:

2 prk (à 200 g)
1 dl
½ dl
lemon curdia
½ tl
unikonsiemeniä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
  2. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.
  3. Paista uunin keskitasolla n. 30 min. Nosta jäähtymään.
  4. Valmista täyte vaahdottamalla rahka ja kerma yhdessä. Lisää joukkoon lemon curd kevyesti sekoitellen. Levitä tai pursota rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle.
  5. Leikkaa sitruunakakku annospaloiksi. Viimeistele unikonsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›