Gluteenittomat mokkapalat

Gluteenittomat mokkapalat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Gluteenittomat mokkapalat

Gluteenittomat mokkapalat

Syntymäpäivien, myyjäisten ja turnausten buffetpöytien ehdoton kuningasleivonnainen mokkapala nyt gluteenittomana ohjeena! Mokkapalat saavat pinnalleen kookosta, jota on mukana hieman myös taikinassa. Tämä maistuu kaikille, olipa erityisruokavaliotarvetta tai ei.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
20 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset1 pellillinen

1 pellillinen
150 g
2 dl
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai
1 dl
kookosjauhetta
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
4
kananmunaa
2 dl
sokeria

Kuorrutus

75 g
1 tl
pikakahvijauhetta
¾ dl
4 ½ dl (270 g)
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

kookoshiutaleita tai -lastuja

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon kylmä maitokahvijuoma.
  2. Yhdistä jauhoseos, kookosjauho, kaakao, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet sihdin läpi. Lisää lopuksi voiseos. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
    Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet sihdin läpi. Lisää lopuksi voiseos. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada leivinpaperille uunipannulle (30x 40 cm).
     Kaada leivinpaperille uunipannulle (30x 40 cm).
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  7. Kuorrutus

  8. Sulata voi kattilassa. Liuota pikakahvijauhe ensin maitokahvijuomaan ja lisää voisulaan. Sihtaa muut aineet siivilän läpi joukkoon. Sekoita, kunnes tasaista, lämmitä tarvittaessa, jos ei ole sileää.
  9. Kuumana kuorrute on liian löysää, mutta hieman jäähtyneenä se paksuuntuu, ja on sopivaa levitettäväksi: Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti ja levitä tarvittaessa lastalla reunoille.
    Kuumana kuorrute on liian löysää,  mutta hieman jäähtyneenä se paksuuntuu, ja on sopivaa levitettäväksi: Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti ja levitä tarvittaessa lastalla reunoille.
  10. Koristele kookoshiutaleilla tai -lastuilla ennen kuin kuorrutus kovettuu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
343 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›