Pehmoiset pullat

Uunituoreen pullan tuoksu vie ajatukset onnellisiin hetkiin: lapsuudenkotiin, mummolaan ja kahvitteluun kaverin kanssa. Erityisen hyvältä pulla maistuu itse leivottuna.

Pullataikinan valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta palkitsee leipojan herkullisella lopputuloksella. Täältä löydät vinkkimme täydelliseen pullataikinaan sekä reseptit parhaisiin pulliin korvapuusteista rahkapulliin ja pullapitkoon.

Korvapuustit ja kierrepullat

Rakastetuimpien pullien joukkoon kuuluvat tietenkin korvapuustit, joiden kierteet kätkevät sisäänsä reilusti voita, sokeria ja kanelia. Sama juju on erilaisissa kierrepullissa, kuten appelsiini-rahkakierrepullissa, kahvikehrissä ja suklaapähkinäpullissa.

Mehevä bostonkakku puolestaan syntyy, kun kierrepullat kootaan kakkuvuokaan. Kierteisiin pullaherkkuihin kuuluvat myös kristallipullat, joissa maistuu vaniljavoitäyte ja pinnalle ripoteltu kidesokeri.

Voisilmäpullat, rahkapullat ja muut täytepullat

Herkulliset täytepullat syntyvät näin: paina sormin tai juomalasin avulla kohonneen pikkupullan keskelle kolo ja lusikoi siihen voi-sokeriseosta, rahkaa tai mustikoita. Voisilmäpullat ovat ikisuosikki, ja moni rakastaa myös rahkapullien mehevyyttä. Helpot vanilja-pistaasipullat leivotaan valmiista pullataikinasta, joten onnistuminen on taattu aloittelijaltakin. Voit leipoa samalla reseptillä joko pitkon tai korvapuusteja.

Pullapitko ja pullakranssi syntyvät letitellen

Kolmesta, neljästä tai jopa viidestä taikinatangosta letitetty pitko on näyttävä herkku. Letitys vaatii hieman harjoittelua, joten helpointa on aloittaa kolmen tangon pitkosta. Vieläkin helpompi, mutta yhtä lailla näyttävä leivonnainen on pullakranssi, joka kieputellaan yhteen kahdesta taikinatangosta. Kierretekniikalla syntyy myös kaunis mustikkanyhtöpulla, josta jokainen syöjä nyhtää oman palansa.

Pullataikinasta piirakkaa ja munkkeja

Pullataikina on mainio, kevyempi vaihtoehto marjapiirakan pohjaksi, mutta se taipuu moneen muuhunkin. Kieputa pullataikina vaikka tikun ympärille ja paista nuotiolla tikkupullaksi. Uppopaistettuna ja sokerissa pyöriteltynä pullasta tulee vapun suosikkiherkku, munkki.

Kuohkeaa ja pehmoista gluteenitonta pullaa

Tällä ohjeella tuoreesta pullasta pääsevät nauttimaan myös keliaakikot ja gluteenia välttävät. Ohje sopii niin pikkupullien, laskiaispullien kuin rahkapullien leipomiseen.

Maitojauheeseen tehty pullataikina sopii mökille

Kun kylmäsäilytystilaa on rajallisesti, on pullataikina kätevä tehdä maitojauheesta. Taikinasta valmistat niin pikkupullat, voisilmäpullat kuin korvapuustitkin.

Leipomassa pullaa? Näillä Valio Koekeittiön vinkeillä onnistut

Uunituore pulla on vastustamattoman hyvää. Mutta kuinka pullasta saa pehmeää? Entä mikä on sopiva paistolämpötila ja -aika? Lue tästä Valio Koekeittiön vinkit täydellisen pehmeiden pullien leipomiseen.

Lue lisää

Hävikkivinkit pullapitkolle: köyhät ritarit ja pullavanukas

Hieman kuivahtanut pullapitko saa uuden, herkullisen elämän köyhien ritareiden tai pullavanukkaan muodossa. Ulkomailla french toastin nimellä tunnetut köyhät ritarit ovat ylellinen aamupala vailla vertaa. Englannista kotoisin olevan pullavanukkaan voi valmistaa vuodenajan makuun sopivaksi: keväällä vuokaan pilkotaan raparperia, talvella sekaan lorautetaan Valio Fanny® vanukasta ja luumu-rusinakeittoa.

Kiinnostaako leivonta? Tilaa Valion uutiskirje leipojille eli Pullaposti. Saat ajankohtaiset sisällöt suoraan sähköpostiisi!

  • Pullaposti

    Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.