Hyppää sisältöön
Pehmoiset pullat

Leivonta

Pehmoiset pullat

Uunituoreen pullan tuoksu vie ajatukset onnellisiin hetkiin: lapsuudenkotiin, mummolaan ja kahvitteluun kaverin kanssa. Erityisen hyvältä pulla maistuu itse leivottuna.Pullapitko ja pullakranssi syntyvät letitellen

Kolmesta, neljästä tai jopa viidestä taikinatangosta letitetty pitko on näyttävä herkku. Letitys vaatii hieman harjoittelua, joten helpointa on aloittaa kolmen tangon pitkosta. Vieläkin helpompi, mutta yhtä lailla näyttävä leivonnainen on pullakranssi, joka kieputellaan yhteen kahdesta taikinatangosta. Kierretekniikalla syntyy myös kaunis mustikkanyhtöpulla, josta jokainen syöjä nyhtää oman palansa.


Pullataikinasta piirakkaa ja munkkeja

Pullataikina on mainio, kevyempi vaihtoehto marjapiirakan pohjaksi, mutta se taipuu moneen muuhunkin. Kieputa pullataikina vaikka tikun ympärille ja paista nuotiolla tikkupullaksi. Uppopaistettuna ja sokerissa pyöriteltynä pullasta tulee vapun suosikkiherkku, munkki.


Kuohkeaa ja pehmoista gluteenitonta pullaa

Tällä ohjeella tuoreesta pullasta pääsevät nauttimaan myös keliaakikot ja gluteenia välttävät. Ohje sopii niin pikkupullien, laskiaispullien kuin rahkapullien leipomiseen.


Maitojauheeseen tehty pullataikina sopii mökille

Kun kylmäsäilytystilaa on rajallisesti, on pullataikina kätevä tehdä maitojauheesta. Taikinasta valmistat niin pikkupullat, voisilmäpullat kuin korvapuustitkin.


Leipomassa pullaa? Näillä Valio Koekeittiön vinkeillä onnistut

Leipomassa pullaa? Näillä Valio Koekeittiön vinkeillä onnistut

Uunituore pulla on vastustamattoman hyvää. Mutta kuinka pullasta saa pehmeää? Entä mikä on sopiva paistolämpötila ja -aika? Lue tästä Valio Koekeittiön vinkit täydellisen pehmeiden pullien leipomiseen.


Hävikkivinkit pullapitkolle: köyhät ritarit ja pullavanukas

Hieman kuivahtanut pullapitko saa uuden, herkullisen elämän köyhien ritareiden tai pullavanukkaan muodossa. Ulkomailla french toastin nimellä tunnetut köyhät ritarit ovat ylellinen aamupala vailla vertaa. Englannista kotoisin olevan pullavanukkaan voi valmistaa vuodenajan makuun sopivaksi: keväällä vuokaan pilkotaan raparperia, talvella sekaan lorautetaan luumu-rusinakeittoa.


Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Etsi