Gluteeniton laskiaispulla

Gluteeniton laskiaispulla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton laskiaispulla

Gluteeniton laskiaispulla

Yleisimpien leivonnaisten valmistaminen gluteenittomana on käynyt helpommaksi tuotevalikoiman parantuessa. Gluteeniton pulla on hiukan konstikas valmistaa, sillä sitko on olennainenosa pullan rakennetta. Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
1 h
uunissa / pellillinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 pullaa

12 pullaa
5 dl
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
2 tl
psylliumia
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1 dl
sokeria
2 dl
riisijauhoja
7 dl
gluteenitonta jauhoseosta
150 g

Voiteluun

kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (1:1) (kananmunaton vaihtoehto)

Päälle

½ dl
raesokeria ja/tai mantelilastuja

Väliin

3 ¼ dl
2 dl
vadelmahilloa

tai mantelimassaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 12 - 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
  4. Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria ja/tai mantelilastuja.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min.
  6. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti ja täytä vadelmahillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Nosta hattu täytteiden päälle.
  7. Säilytys

  8. Pullat säilyvät huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään, mutta ovat parhaimmillaan tuoreina. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›