
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1 rkl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl riisijauhoja
- 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (KM)
Päälle
- ½ dl raesokeria ja/tai mantelilastuja
Väliin
-
3⅓ dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 dl
vadelmahilloa
- 2 dl mantelimassaa
Voit kokeilla myös
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
- Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
- Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 12 - 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
- Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria ja/tai mantelilastuja.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti ja täytä vadelmahillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Nosta hattu täytteiden päälle.
Säilytys
- Pullat säilyvät huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään, mutta ovat parhaimmillaan tuoreina. Pullat voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
265 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
34,2 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa