Gluteeniton laskiaispulla

Gluteeniton laskiaispulla

Yleisimpien leivonnaisten valmistaminen gluteenittomana on käynyt helpommaksi tuotevalikoiman parantuessa. Gluteeniton pulla on hiukan konstikas valmistaa, sillä sitko on olennainenosa pullan rakennetta. Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat.

1 h 45 min
keskitaso
265 kcal / 100g
3
3

Ainekset12 pullaa

12 pullaa
5 dl
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
2 tl
psylliumia
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1 dl
sokeria
2 dl
riisijauhoja
7 dl
gluteenitonta jauhoseosta
150 g

Voiteluun

kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (1:1) (kananmunaton vaihtoehto)

Päälle

½ dl
raesokeria ja/tai mantelilastuja

Väliin

3 ¼ dl
2 dl
vadelmahilloa

tai mantelimassaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 12 - 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
  4. Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria ja/tai mantelilastuja.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min.
  6. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti ja täytä vadelmahillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Nosta hattu täytteiden päälle.
  7. Säilytys

  8. Pullat säilyvät huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään, mutta ovat parhaimmillaan tuoreina. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)