
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 14 min
Yhteensä
1 h 49 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaNestemäiset ainekset
- 5 dl vettä
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
150 g Valio Eila® voita
Voit kokeilla myös -
Kuivat ainekset
- 15 dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
Kookospulliin
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 75 g (1 dl) kookoshiutaleita
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Omena-korvapuusteihin
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (150 g) omena
- ½ dl sokeria
- 1 rkl kanelia
Voiteluun
-
½ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- ½ dl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa yleiskoneen kulhoon nestemäiset ainekset: Lisää 42-asteinen (hiukan kädenlämpöä kuumempi) vesi ja Oivariini tai sulatettu voi. Sekoita.
- Sekoita toisessa kulhossa huolella kaikki kuivat aineet. Lisää seos nestemäisiin aineisiin muutamassa erässä. Anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut ja alkaa irrota kulhon reunoista. Käytä taikinakoukkua.
- Nostata taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa peitettynä.
- Leivo puolesta taikinasta kookospullia ja käytä puolet korvapuusteihin.
Kookospullat
- Pyöritä puolesta taikinasta 12 pikkupullaa, käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat leivinpaperille uunipellille. Peitä ja kohota hyvin.
- Sekoita pehmeän voin joukkoon kookoshiutaleet ja sokerit.
- Voitele kohonneet pullat maitojauhe-vesiseoksella. Tee sormella pullien keskikohtaan iso syvennys. Jaa kookosseos pullien syvennyksiin.
- Paista kookospullat uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä.
Omenakorvapuustit
- Yhdistä pehmeän voin joukkoon muut täyteainekset. (Jos omenaraaste on hyvin mehukasta, purista siitä hiukan nestettä pois.)
- Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (35 x 50 cm). Käytä jauhoja apuna.
- Levitä täyte taikinalevyn pintaan. Kääri levy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain 15:ksi palaksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
- Voitele kohonneet korvapuustit maitojauhe-vesiseoksella. Ripota pinnalle raesokeria.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
298 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
44,1 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa