Siirry sisältöön
Pikkupullat maitojauheesta

Pikkupullat maitojauheesta

Pikkupullat valmistat kätevästi maitojauheesta. Tällä reseptillä valmistuvat myös maukkaat voisilmä- ja mustikkapullat.

Pikkupullat maitojauheesta

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl vettä
  • ¾ dl
    Valio rasvatonta maitojauhetta instant
    Monikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
    Valio rasvaton maitojauhe instant 400 g
  • 50 g
    hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1-2  kananmunaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (200 g)
    Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg mantelirouhetta tai raesokeria

Ohje

  1. Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, muna ja kardemumma.
  2. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa kohonnut taikina 40:een osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  5. Voitele munalla ja ripota pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

VOISILMÄPULLAT (KUVASSA)

  1. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvennys pullan keskelle. Lisää siihen 1 tl Valio Eila™ Laktoositon voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja tässä järjestyksessä. Kypsennä kuten tavalliset pikkupullat

MUSTIKKAPULLAT

  1. Paina kohonneisiin pulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lisää syvennykseen n. 1 rkl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita tai jos marjat ovat hyvin kosteita, sekoita jäisiin marjoihin ensin perunajauhoja 2 rkl / 5 dl mustikoita.) Ripota kypsennyksen jälkeen sokeria hiukan jäähtyneille mustikkapullille

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Korvaa voitelumuna halutessasi seuraavalla seoksella: 3/4 dl vettä + 3/4 dl maitojauhetta.

Voit halutessasi korvata veden ja maitojauheen Valio maidolla (5 dl).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 297 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 45,6 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelirouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search