
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vettä
-
¾ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
-
50 g
hiivaa
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
Voit kokeilla myös - 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1-2 kananmunaa
- 1 rkl kardemummaa
- 15 dl vehnäjauhoja
-
2 dl (200 g)
Valio Oivariini® juoksevaa laktoositonValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg mantelirouhetta tai raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, muna ja kardemumma.
- Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 40:een osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
- Voitele munalla ja ripota pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
VOISILMÄPULLAT (KUVASSA)
- Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvennys pullan keskelle. Lisää siihen 1 tl Valio Eila™ Laktoositon voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja tässä järjestyksessä. Kypsennä kuten tavalliset pikkupullat
MUSTIKKAPULLAT
- Paina kohonneisiin pulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lisää syvennykseen n. 1 rkl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita tai jos marjat ovat hyvin kosteita, sekoita jäisiin marjoihin ensin perunajauhoja 2 rkl / 5 dl mustikoita.) Ripota kypsennyksen jälkeen sokeria hiukan jäähtyneille mustikkapullille
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
297 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
45,6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelirouhetta