
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
21 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Väliin
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
½-1 tl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Sokeriseos pinnalle
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää muna, sokeri ja mausteet, sekoita.
- Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä n. 65 x 35 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Notkista vielä tilkkasella maitoa. Levitä vaniljavoi ohuelti kauttaaltaan taikinalevylle.
- Käännä taikinalevy kaksin kerroin. Tee taikinapyörällä n. 2 cm:n paksuisia suikaleita ja käännä ne kierteiseksi pyörittämillä suikaleen molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Pyöräytä löyhästi kerälle ja piilota päät pullan alle.
- Kohota liinan alla 20 - 25 min.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 16 - 17 min kunnes vaaleanruskeita.
- Voitele kuumat pullat pullasudilla voisulalla ja pyöräytä ne heti sokeriseoksessa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
355 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
47,2 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa