Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kristallipullat

Kristallipullat lienevät saaneen nimensä pinnalla kimaltelevasta sokerista. Pullat valmistetaan tavallisesta pullataikinasta, mutta taikina täydentyy vaniljavoitäytteellä, joka tekee pullasta wienermäisen. Jos nämä pullat eivät hurmaa, niin ei sitten mitkään.

Kristallipullat
Kristallipullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Väliin

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½-1 tl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Sokeriseos pinnalle

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää muna, sokeri ja mausteet, sekoita.
  2. Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
  4. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä n. 65 x 35 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Notkista vielä tilkkasella maitoa. Levitä vaniljavoi ohuelti kauttaaltaan taikinalevylle.
  5. Käännä taikinalevy kaksin kerroin. Tee taikinapyörällä n. 2 cm:n paksuisia suikaleita ja käännä ne kierteiseksi pyörittämillä suikaleen molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Pyöräytä löyhästi kerälle ja piilota päät pullan alle.
  6. Kohota liinan alla 20 - 25 min.
  7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 16 - 17 min kunnes vaaleanruskeita.
  8. Voitele kuumat pullat pullasudilla voisulalla ja pyöräytä ne heti sokeriseoksessa.

Vinkki

Tee sokeriseos kahdessa osassa, jolloin sokeri ei kostu liiaksi viimeisiin pulliin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 355 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 47,2 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search