Kristallipullat

Kristallipullat

Kristallipullat lienevät saaneen nimensä pinnalla kimaltelevasta sokerista. Pullat valmistetaan tavallisesta pullataikinasta, mutta taikina täydentyy vaniljavoitäytteellä, joka tekee pullasta wienermäisen. Jos nämä pullat eivät hurmaa, niin ei sitten mitkään.

2 h
keskitaso
353 kcal / 100g
0

Ainekset15 annosta

15 annosta
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
75 g

Väliin

75 g
3 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
½ - 1 tl

Sokeriseos pinnalle

75 g
1 dl
erikoishienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää muna, sokeri ja mausteet, sekoita.
  2. Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
  4. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä n. 65 x 35 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Notkista vielä tilkkasella maitoa. Levitä vaniljavoi ohuelti kauttaaltaan taikinalevylle.
  5. Käännä taikinalevy kaksin kerroin. Tee taikinapyörällä n. 2 cm:n paksuisia suikaleita ja käännä ne kierteiseksi pyörittämillä suikaleen molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Pyöräytä löyhästi kerälle ja piilota päät pullan alle.
  6. Kohota liinan alla 20 - 25 min.
  7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 16 - 17 min kunnes vaaleanruskeita.
  8. Voitele kuumat pullat pullasudilla voisulalla ja pyöräytä ne heti sokeriseoksessa.
Vinkki

Vinkki

Tee sokeriseos kahdessa osassa, jolloin sokeri ei kostu liiaksi viimeisiin pulliin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›