Mustikkanyhtöpulla

Mustikkanyhtöpulla

1 h 35 min
keskitaso
271 kcal / 100g
16
31

Mehevä ja näyttävä nyhtöpulla on rennon kahvipöydän oikeutettu keskipiste. Laita pulla tarjolle suurelle vadille ja anna vieraiden nyhtää oma palansa.

Ainekset

10 annosta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

1 rasia (200 g)
100 g
mustikkaa

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa taikina 3 osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
  4. Nosta yksi levyistä leivinpaperille. Levitä puolet tuorejuustosta levyn pintaan. Ripottele päälle tuoreet tai kohmeiset mustikat.
  5. Nosta päälle toinen pullalevy ja tee kuten edellä. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi.
  6. Leikkaa veitsellä kakkuun 10 sektoria, jätä keskusta leikkaamatta.
  7. Ota kiinni kahden vierekkäisen sektorin ulkoreunasta ja kierrä vastakkaisiin suuntiin.
  8. Kierrä samalla tavalla kaikki sektorit. Pullan keskustaan muodostuu viisisakarainen tähti. Voitele munalla. Nosta uunipellille ja kohota n. 15 min.
  9. Paista pulla uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Voit halutessasi korvata mustikat puolukoilla tai karpaloilla. Makeuta marjoja tällöin 2 - 3 rkl:sella sokeria makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)