![Pipari-pullakranssi](https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2023/04/40186-pipari-pullakranssi-800x534.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kranssia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
50 g
hiivaaVoit kokeilla myös:
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
- 5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:-
150 g Valio Eila® voita
- 500 g piparkakkutaikinaa
- 2 rkl kanelia
Pinnalle
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri (1 ½ dl), mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini (1 dl). Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli myös piparitaikina kahdeksi levyksi.
- Levitä ensin pullataikinalevylle ½ dl Oivariini rasvaa ja ½ dl sokeria. Ripottele sitten kaneli ja nosta päälle piparitaikinalevy. Kääri rullaksi ja aseta leivinpaperille uunipellille kranssin muotoon. Nipistele päät yhteen.
- Leikkaa saksilla palkeenkieliä kranssien pintaan. Anna kohota.
- Voitele kohonneet kranssit munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista kranssit uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 322 kcalProteiini 7 gHiilihydraatti 51,5 gRasva 9,1 gTyydyttynyt rasva 2,4 gRavintokuitu 2,1 gSuola 0,6 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.