Siirry sisältöön
Pipari-pullakranssi

Pipari-pullakranssi

Jouluinen pullakranssi syntyy joulun kahden suosituimman perustaikinan fuusiona. Korvapuustin väliin rullataan vielä piparitaikinalevy ja koko perheen suosikkipulla on valmis.

Pipari-pullakranssi

Ainesosat

kranssia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g
    hiivaa
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 500 g piparkakkutaikinaa
  • 2 rkl kanelia

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri (1 ½ dl), mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini (1 dl). Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli myös piparitaikina kahdeksi levyksi.
  4. Levitä ensin pullataikinalevylle ½ dl Oivariini rasvaa ja ½ dl sokeria. Ripottele sitten kaneli ja nosta päälle piparitaikinalevy. Kääri rullaksi ja aseta leivinpaperille uunipellille kranssin muotoon. Nipistele päät yhteen.
  5. Leikkaa saksilla palkeenkieliä kranssien pintaan. Anna kohota.
  6. Voitele kohonneet kranssit munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
  7. Paista kranssit uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 51,5 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search