Pipari-pullakranssi

Pipari-pullakranssi

Jouluinen pullakranssi syntyy joulun kahden suosituimman perustaikinan fuusiona. Korvapuustin väliin rullataan vielä piparitaikinalevy ja koko perheen suosikkipulla on valmis.

Ainekset2 kranssia

2 kranssia
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
5 dl
1
kananmuna
1 ½ + ½ dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 + ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 150 gValio Eila® voita
500 g
piparkakkutaikinaa
2 rkl
kanelia

Pinnalle

kananmunaa
raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri (1 ½ dl), mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini (1 dl). Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli myös piparitaikina kahdeksi levyksi.
  4. Levitä ensin pullataikinalevylle ½ dl Oivariini rasvaa ja ½ dl sokeria. Ripottele sitten kaneli ja nosta päälle piparitaikinalevy. Kääri rullaksi ja aseta leivinpaperille uunipellille kranssin muotoon. Nipistele päät yhteen.
  5. Leikkaa saksilla palkeenkieliä kranssien pintaan. Anna kohota.
  6. Voitele kohonneet kranssit munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
  7. Paista kranssit uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
321 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›