Gluteeniton pulla on rakenteeltaan perinteistä pullaa lohkeavampi, mutta kuohkea ja pehmoinen. Gluteenittoman pullan valmistuksessa on tärkeää käyttää psylliumia ja kohottaa taikinaa vain kerran valmiina pullina. Gluteeniton pullataikina on löysähköä, mutta käyttämällä apuna jauhoja pulliin saa kauniin pyöreän muodon.
5 dl | |
2 pussia (à 11 g) | kuivahiivaa |
1 rkl | psylliumia |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
2 dl | riisijauhoja |
7 dl | gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai |
150 g | |
Voiteluun | |
---|---|
kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.