Gluteeniton pulla

Gluteeniton pulla

1 h 27 min
keskitaso
262 kcal / 100g
6
18

Gluteeniton pulla on rakenteeltaan perinteistä pullaa lohkeavampi, mutta kuohkea ja pehmoinen. Gluteenittoman pullan valmistuksessa on tärkeää käyttää psylliumia ja kohottaa taikinaa vain kerran valmiina pullina. Gluteeniton pullataikina on löysähköä, mutta käyttämällä apuna jauhoja pulliin saa kauniin pyöreän muodon.

Ainekset

16 pullaa
5 dl
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
2 tl
psylliumia
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
2 dl
riisijauhoja
7 dl
gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai
150 g

Voiteluun

kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (1:1)

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola,sokeri ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
  4. Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 12min.
  6. Pullat säilyy huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
11 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
119 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)