Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton pulla

Gluteeniton pulla on rakenteeltaan perinteistä pullaa lohkeavampi, mutta kuohkea ja pehmoinen. Gluteenittoman pullan valmistuksessa on tärkeää käyttää psylliumia ja kohottaa taikinaa vain kerran valmiina pullina. Gluteeniton pullataikina on löysähköä, mutta käyttämällä apuna jauhoja pulliin saa kauniin pyöreän muodon.

Gluteeniton pulla
Gluteeniton pulla

Ainesosat

pullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl riisijauhoja
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola,sokeri ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
  4. Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 12min.
  6. Pullat säilyy huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 269 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 38,9 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search