Överibostonpulla

Överibostonpulla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Överibostonpulla

Överibostonpulla

Bostonkakku on leivonnaisten klassikko eikä suotta; maukas kanelitäyte pehmeässä pullassa on vastustamatonta. Joskus kaipaa kuitenkin jotain extraa ja tässä ohjeessa on sitä! Pähkinän ja suklaan liitto yhdessä makean ja suolaisen yhdistelmän kanssa tyydyttää vaativimmankin herkkuhalun.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
30 min
kohotus
45 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75-100 g
Valio voita

tai gValio Oivariini® rasvaa

Täyte ja pinnalle

1 prk (350 g)
suklaa-pähkinälevitettä
1 dl
suolapähkinää
1 dl
minivaahtokarkkeja
50 g
keksimuruja
1 prk (2,5 dl)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä nutella,rouhitut suolapähkinät, 3/4 vaahtokarkeista ja keskimuru levylle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 10- 12 osaan, n. 5 cm levyisiksi paloiksi.
  4. Leivinpaperoi ø 23 cm:n rengasvuoka tai kakkuvuoka.
  5. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele munalla
  6. Paista 200 asteessa 25 - 30 min.
  7. Keitä kinuskikerma samalla sekoitellen paksuksi kastikkeeksi. Lusikoi kerma kakun pinnalle ja viimeistele lopuilla suolapähkinöillä sekä vaahtokarkeilla.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit käyttää kaupan valmista pakastepullataikinaa, 800 g taikinaa on sopiva määrä yhteen bostonkakkuun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
366 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›