
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75-100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
75-100 g Valio Oivariini® rasvaa
Voit kokeilla myös -
Täyte ja pinnalle
- 1 prk (350 g) suklaa-pähkinälevitettä
- 1 dl suolapähkinää
- 1 dl (50 g) minivaahtokarkkeja
- 50 g keksimuruja
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaa keitettynäValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä nutella,rouhitut suolapähkinät, 3/4 vaahtokarkeista ja keskimuru levylle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 10- 12 osaan, n. 5 cm levyisiksi paloiksi.
- Leivinpaperoi ø 23 cm:n rengasvuoka tai kakkuvuoka.
- Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele munalla
- Paista 200 asteessa 25 - 30 min.
- Keitä kinuskikerma samalla sekoitellen paksuksi kastikkeeksi. Lusikoi kerma kakun pinnalle ja viimeistele lopuilla suolapähkinöillä sekä vaahtokarkeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
363 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
46,5 g
Rasva
16,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa