Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kanelipullat

Korvapuustit saavat uuden muodon solmuiksi kiepautettuina kanelipullina. Maukas kanelitäyte pilkistää pullanauhan väleistä ja tekee pullasta erityisen mehevän.

Kanelipullat
Kanelipullat

Ainesosat

pullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 50 g
    hiivaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Eila® voi 200 g laktoositon 150 g Valio Eila® voita

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Täyte

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 3 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa levy terävällä veitsellä viipaleiksi. Taita viipaleet kaksinkerroin, kierrä päistä eri suuntiin ja kiepauta solmuksi. Kohota liinan alla. Voitele munalla.
  4. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Tee yksi annos peruspullataikinaa ja siitä erilaisia pullia, esim. voisilmäpullia ja dallaspullia. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 48,5 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search