Kanelipullat

Kanelipullat

Korvapuustit saavat uuden muodon solmuiksi kiepautettuina kanelipullina. Maukas kanelitäyte pilkistää pullanauhan väleistä ja tekee pullasta erityisen mehevän.

1 h 40 min
keskitaso
339 kcal / 100g
0

Ainekset36 pullaa

36 pullaa
5 dl
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
1
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 150 gValio Eila® voita

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

150 g
1 ½ dl
sokeria
3 rkl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa levy terävällä veitsellä viipaleiksi. Taita viipaleet kaksinkerroin, kierrä päistä eri suuntiin ja kiepauta solmuksi. Kohota liinan alla. Voitele munalla.
  4. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.Tee yksi annos peruspullataikinaa ja siitä erilaisia pullia, esim. voisilmäpullia ja dallaspullia. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›