Tikkupullat nuotiolla

Tikkupullat nuotiolla

2 h
keskitaso
305 kcal / 100g
5
3

Tikkupulla on perinteinen nuotiolla valmistettava herkku ja maistuu retkellä erityisen makealta.

Ainekset

20 kpl
2 ½ dl
vettä
2 ½ rkl
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 ¼ dl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
1 tl
kardemummaa
n. 7 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Ohje

  1. Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä halutessasi muna ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Tee koivunoksista reilun metrin mittaisia, sormenpaksuisia keppejä 4 - 5 kpl paistajien määrästä riippuen. Kuori ne toisesta päästä n. 25 cm:n mitalta.
  3. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele ne sormenvahvuisiksi tangoiksi. Kierrä taikinanauhat keppien kuorittuihin päihin. Paista hitaasti kypsiksi nuotion hiilloksella. Paista vaihtoehtoisesti uunissa 200 asteessa n. 10 min.

Vinkki

Jos käytät kuivia tikkuja, liota niitä ensin kylmässä vedessä, etteivät ne pala kypsennyksen aikana. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.Korvaa voitelumuna seuraavalla seoksella: ½ dl vettä + 2 rkl Valio rasvatonta maitojauhetta instant.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön6.1.2018 kello 14:24
Todella pahanmakuinen taikina. Enemmänkin pitsa kuin pulla.
ValioAnna Koekeittiöltä18.3.2016 kello 14:05
Hei, tekisin niin, että kohottaisin taikinaa hiukan ja sen jälkeen pakkaisin pusseihin. Taikina kohoaa matkan aikana viileässäkin riittävästi.
Nimetön1.3.2016 kello 14:58
Olen monesti saanut syödä tikkupullaa. Nyt haluaisin itse kokeilla alusta asti. Ajatuksena olisi lähteä kelkka retkelle, joten taikina pitäisi tehdä valmiiksi jo kotona ja paistetaan sitten jossakin laavulla parin kolmen tunnin päästä. Kohotanko taikinan ja laitan sitten esim. valmiiksi pikku pusseihin tai laitanko kohottamattomana.?