Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pullapitko

Leivo pullapitko kolmella tai neljällä letillä. Viimeistele pitkojen pinta perinteisesti raesokerilla ja/tai mantelilastuilla tai katso uusi idea kuivatuista mustikoista. Kuivatut mustikat tuovat yllättävän paljon myös makua pitkoon.

Pullapitko
Pullapitko

Ainesosat

pitkoa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl rusinoita
  • 975 g (15 dl) vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 0 kg kananmuna

Pinnalle

  • 0 kg raesokeria
  • 0 kg kuivattua mustikkaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää munat, sokeri, rusinat ja mausteet, sekoita.
  2. Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
  4. Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen minkä kokoisia pitkoja haluat valmistaa. Pyöritä kustakin taikinapalasta kolme tai neljä tasvahvuista tankoa (lettiä), riiippuen letityksestä.
  5. Kohota letitetyt pitkot huolellisesti lämpimässä liinan alla n. 45 min.
  6. Voitele rikotulla kananmunalla. Sekoita raesokerin joukkoon mustikkajauhetta tai murennettua kuivattua mustikkaa. Ripottele pitkoille.
  7. Paista pitkoja 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Paistoaika riippuu pitkon koosta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 47,4 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmuna
  • raesokeria
  • kuivattua mustikkaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search