Pullapitko

Pullapitko

Leivo pullapitko kolmella tai neljällä letillä. Viimeistele pitkojen pinta perinteisesti raesokerilla ja/tai mantelilastuilla tai katso uusi idea kuivatuista mustikoista. Kuivatut mustikat tuovat yllättävän paljon myös makua pitkoon.

2 h 20 min
keskitaso
262 kcal / 100g
2
1

Ainekset3 pitkoa

3 pitkoa
5 dl
50 g
hiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
2 dl
rusinoita
15 dl (975 g)
vehnäjauhoja
15 g

Voiteluun

kananmuna

Pinnalle

raesokeria
kuivattua mustikkaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää munat, sokeri, rusinat ja mausteet, sekoita.
  2. Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
  4. Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen minkä kokoisia pitkoja haluat valmistaa. Pyöritä kustakin taikinapalasta kolme tai neljä tasvahvuista tankoa (lettiä), riiippuen letityksestä.
  5. Kohota letitetyt pitkot huolellisesti lämpimässä liinan alla n. 45 min.
  6. Voitele rikotulla kananmunalla. Sekoita raesokerin joukkoon mustikkajauhetta tai murennettua kuivattua mustikkaa. Ripottele pitkoille.
  7. Paista pitkoja 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Paistoaika riippuu pitkon koosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)