Pullapitko

Pullapitko
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pullapitko

Leivo pullapitko kolmella tai neljällä letillä. Viimeistele pitkojen pinta perinteisesti raesokerilla ja/tai mantelilastuilla tai katso uusi idea kuivatuista mustikoista. Kuivatut mustikat tuovat yllättävän paljon myös makua pitkoon.

Valmistusaika

Työaika
45 min
kohotus
1 h 15 min
uunissa / pellillinen
20 min
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset3 pitkoa

3 pitkoa
5 dl
50 g
hiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
2 dl
rusinoita
15 dl (975 g)
vehnäjauhoja
150 g

Voiteluun

kananmuna

Pinnalle

raesokeria
kuivattua mustikkaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää munat, sokeri, rusinat ja mausteet, sekoita.
  2. Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
  4. Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen minkä kokoisia pitkoja haluat valmistaa. Pyöritä kustakin taikinapalasta kolme tai neljä tasvahvuista tankoa (lettiä), riiippuen letityksestä.
  5. Kohota letitetyt pitkot huolellisesti lämpimässä liinan alla n. 45 min.
  6. Voitele rikotulla kananmunalla. Sekoita raesokerin joukkoon mustikkajauhetta tai murennettua kuivattua mustikkaa. Ripottele pitkoille.
  7. Paista pitkoja 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Paistoaika riippuu pitkon koosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.