Dallaspullat

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Dallaspullat

Dallaspullat

Dallaspullat on kauppojen paistopisteiden ja pakastealtaiden suosikkipulla. Oletko tiennyt, että sen valmistaminen kotona on helppoa? Vaniljan makuinen rahkatäyte on mehevä ja pitää pullat kosteina useamman päivän.

1 h 45 min
keskitaso
309 kcal / 100g
3
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset36 pullaa

36 pullaa
5 dl
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
1
kananmuna
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 150 gValio Eila® voita

Voiteluun

kananmunaa

Vaniljarahkatäyte

150 g
2 prk (à 200 g)
1 dl
vaniljakreemijauhetta

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Valmista täyte: vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Vatkaa joukkoon rahka ja vaniljakreemijauhe.
  4. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille vaniljarahkatäytettä. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperille tai pullavuokiin uunipellille. Kohota liinan alla.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.Tee yksi annos peruspullataikinaa ja siitä erilaisia pullavariaatioita, esim. dalaaspullia, rahkapullia ja korvapuusteja. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
309 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›