Korvapuustit

Korvapuustit

1 h 25 min
keskitaso
319 kcal / 100g
59
85

Lämpimät, kaneliset korvapuustit maistuvat niin kahvipöydässä kuin jälkiruokana. Nauti korvapuustin kanssa lasi kylmää maitoa.

Ainekset

34 kpl

Pullataikina

50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
150 - 200 g

Täyte

100 g
1 dl
sokeria
2 rkl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

mantelirouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  5. Levitä levyille pehmeä Oivariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
  6. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  7. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
  8. Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai hienoa sokeria.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.
  10. BOSTONKAKKU

  11. Voitele ja korppujauhota 1,8 l:n rengasvuoka. Leikkaa täytetystä korvapuustirullasta 4 cm:n levyisiä paloja. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöäin. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla. Paista 175 asteessa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
319 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
11 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)