Gluteeniton korvapuusti

Gluteeniton korvapuusti
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton korvapuusti

Gluteeniton korvapuusti

Gluteenittoman pullataikinan rakenne eroaa hieman perinteisestä. Taikina on löysempää, joten muista käyttää apuna reilusti gluteenitonta jauhoseosta. Taikina leivotaan heti pulliksi ja kohotetaan vain kerran pellillä. Nämä korvapuustit ovat kerrassaan meheviä ja kuohkeita.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
10 min
kohotus
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset16 pullaa

16 pullaa
5 dl
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
2 rkl
psylliumia
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
2 dl
riisijauhoja
7 dl
gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai
150 g

Täyte

100 g
1 dl
sokeria
2 rkl
kanelia

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (1:1)
raesokeria
mantelilastuja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola,sokeri ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitää pintaan huoneenlämpöinen voi , sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellävinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  4. Paina sormilla kapeaa kohtaa alas pöytään saakka. Näin leikkuupinnat nousevat ylös.
  5. Kohota liinan alla. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria sekä mantelilastuja.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 12min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.