Siirry sisältöön
Gluteeniton korvapuusti

Gluteeniton korvapuusti

Gluteenittoman pullataikinan rakenne eroaa hieman perinteisestä. Taikina on löysempää, joten muista käyttää apuna reilusti gluteenitonta jauhoseosta. Taikina leivotaan heti pulliksi ja kohotetaan vain kerran pellillä. Nämä korvapuustit ovat kerrassaan meheviä ja kuohkeita.

Gluteeniton korvapuusti

Ainesosat

pullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl riisijauhoja
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kanelia

Voiteluun ja pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg raesokeria
  • 0 kg mantelilastuja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola,sokeri ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitää pintaan huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellävinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  4. Paina sormilla kapeaa kohtaa alas pöytään saakka. Näin leikkuupinnat nousevat ylös.
  5. Kohota liinan alla. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria sekä mantelilastuja.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 12min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 307 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 39,8 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search