Siirry sisältöön
Koristele kakku ammattilaisen ottein
Ruokavinkit

Mika Parviaisen vinkit: kakkujen kuorrutus ja koristelu

Mika Parviaisen vinkit: kakkujen kuorrutus ja koristelu

Katso Valion leipomokonsultin ja kondiittorimestari Mika Parviaisen vinkit kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen ja koristeluun. Mukana selkeät videot, joilla saat haastavammatkin pursotukset onnistumaan.

Kuorrutus ja koristelu viimeistelevät kakun

Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Niiden valmistamiseen löydät vinkit täytekakkujen vinkkisivulta. Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.

– Kakkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa, Mika Parviainen vinkkaa.

Kuorruttaminen ja koristelu kannattaa sen sijaan säästää tarjoilupäivään. Varaa kuorrutetta mieluummin turhan runsaasti kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haastavaa, eikä lopputulos ole välttämättä kovin kaunis.

”Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista”

Näin teet sileän kermavaahtokuorrutuksen

Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kuorruttamiseen.

Kuinka syntyy ristikkopurostus tähtityllalla? Ristikkopursotuksella voit koristella esimerkiksi helpon täytekakun tai kermakakun.

Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla

Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kakun koristeluun.

Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla

Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit leivonnaisten koristeluun.

Suklaasulat

Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit suklaan käsittelyyn.

Suklaakoristeet

Kuinka syntyvät erilaiset suklaakoristeet? Katso videolta vinkit

Näin teet suklaalastut, joilla voit koristella esimerkiksi täytekakun.

Suklaan sulatus ja temperointi

Suklaan sulatus ja temperointi

Ennen kuin suklaata käyttää suklaakoristeiden valmistamiseen, se kannattaa temperoida. Temperoitu suklaa on kauniin kiiltävää ja kestää koristeluissa.

Search