Näyttävät nakukakut

Nakukakku eli naked cake on rento kakku, jonka valmistuksessa ei kuorruttamisesta stressata. Katso ohjeet ja vinkit, joilla onnistut!

Näyttävät nakukakut ovat ihastuttaneet leivontapiireissä jo jonkin aikaa. Eikä ihme, sillä nakukakun kanssa ei tarvitse turhia stressailla. Joko sinä olet testannut hittikakuksikin kutsuttua kakkua?

Mikä on nakukakku?

Nakukakku eli naked cake on tunnettu runsaista, kerrosten välistä pursuavista täytteistä, jotka saavat ronskisti näkyä kakun kuorruttamattomilta reunoilta. Yksinkertaisuudessaan nakukakku on siis täytekakku, joka paljastaa ujostelematta sisältönsä. Seminakukakku eli semi naked cake puolestaan hunnutetaan ohuella kerroksella joko välistä pursuavaa täytettä, kermavaahtoa tai kreemiä.

Kuorruttamattomia kakkuja on tehty jo pitkään, joten keksintönä nakukakku ei ole uusi. Nimenä se on kuitenkin löytänyt tiensä leipojien huulille vasta viimeisten vuosien aikana.

Niksejä nakukakkuihin

Nakukakkua tehdessä ei kannata turhaan stressata, sillä lopputuloksen on tarkoituskin näyttää rennolta. Jos kuitenkin olet tekemässä kakkua ensimmäistä kertaa, tässä pari vinkkiä, jotka auttavat onnistumaan:

  1. Nakukakussa reuna on katseenvangitsija, johon kannattaa panostaa. Voit nostella täytteen kakkuun rennosti lusikoimalla tai särmästi pursottamalla. Jos valitset pursotuksen, on pursottaminen hyvä aloittaa aina ulkoreunalta, jolloin saat pursotuslinjan haluamaasi kohtaan.
  2. Nakukakkua täyttäessä kannattaa reunaan jättää vähintään sentin verran tyhjää. Tämä estää täytettä pursuamasta liikaa ylempien kerrosten painosta.
  3. Jos täyte kaikesta huolimatta pääsee pursuamaan liikaa, voit tehdä kakusta seminakukakun tasoittamalla täytteen kakun reunan ympäri.
  4. Nakukakun voi hyvin valmistaa myös kaupan valmiista täytekakku-, torttu- tai mutakakkupohjista. Valmista vain täyte ja koristele pinta!
Leivonta
Koristele kakku karkein
Leivonta
Marjakoristelu kruunaa kakun
Ruokavinkit
Näin koristelet kakun näyttävillä pursotuksilla