Siirry sisältöön
Limejuustokakku

Limejuustokakku

Limejuustokakku on raikkaiden juustokakunystävien suosikki. Aromikas ja hennon vihreä kakku ilahduttaa keväisissä kahvipöydissä.

Limejuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Keksipohja

  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 liivatetta
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ¾ dl limemehua
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon

Limekiille

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl limemehua
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 0 kg elintarvikeväriä

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ½ dl limemehua, limen raastettu kuori ja sokeri.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna 1/4 dl limemehua kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
  6. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  7. Tee kiille: Laita liivatteet pehmenään kylmään veteen. Sekoita limemehuun sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä limemehu ja vesi-liivateseos. Värjää vihreäksi.
  8. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1 h.
  9. Irrota kakku vuoasta varoen käyttämällä lastaa apuna reunan irrotuksessa. Koristele tuoreella mintulla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 20,9 g
Tyydyttynyt rasva 11,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search