Limejuustokakku

Limejuustokakku

Limejuustokakku on raikkaiden juustokakunystävien suosikki. Aromikas ja hennon vihreä kakku ilahduttaa keväisissä kahvipöydissä.

5 h 30 min
keskitaso
308 kcal / 100g
2

Ainekset12 annosta

12 annosta

Keksipohja

175 g
kaurakeksejä
75 g

Täyte

5
liivatetta
2 rasiaa (à 200 g)
½ + 1/4 dl
limen mehu ja limettien raastettu kuori
1 dl
sokeria
1 prk (3,3 dl)

Limekiille

1
liivatelehti
1 dl
limemehua
½ dl
sokeria
½ dl
vettä
elintarvikeväriä

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
    Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ½ dl limemehua, limen raastettu kuori ja sokeri.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna 1/4 dl limemehua kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
  6. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  7. Tee kiille: Laita liivate pehmenään kylmään veteen. Sekoita limemehuun sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivate siihen. Yhdistä limemehu ja vesi-liivateseos. Värjää vihreäksi.
  8. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1 h.
  9. Irrota kakku vuoasta varoen käyttämällä lastaa apuna reunan irrotuksessa. Koristele tuoreella mintulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
308 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›